NB I

FTC-siker a Temesvár ellen

Második nyári edzőmérkőzésén 2-1-re nyert a Ferencváros zártkapus találkozón, Tiszaújvárosban a román bajnokság legutóbbi ezüstérmese ellen.

Ezen a találkozón mutatkozott be a ferencvárosiak között a német Benjamin Baltes, aki próbajátékon van, de Prukner László vezetőedző már javasolta a szerződtetését. A védő számára rendkívül szerencsétlenül kezdődött a meccs, mivel egy összecsapás után felrepedt a bőr a szeme felett, de egy rövid ápolás után folytatta a játékot – írja az ftcnews.com.

Kiválóan kezdte a meccset az FTC, az ötödik percben Oláh Lóránt 14 méterről talált a kapuba, éppen Baltes passzából. Ezt követően próbálkozott az ellenfél, de nem járt sikerrel. A félidő hajrájában a Ferencváros előtt is adódtak lehetőségek, de ezek is kimaradtak. A második játékrész is jól indult az FTC számára, a hatvanadik percben Alison találatával már 2-0-ra vezetett a fővárosi együttes. A folytatásban a temesváriak mindent megtettek, hogy legalább szépítsenek, ez a 78. percben összejött nekik, de több gólt nem szereztek. Az FTC teljesen megérdemelten nyert, mivel veszélyesebb és pontosabbak volt.

Olvasói sztorik