NB I

Az eredmény most nem számított

Kondás Elemér, a DVSC edzője azt kérte játékosaitól, hogy futballozzanak bátran, próbáljanak sokat futni a Kecskemét elleni edzőmeccsen.

A DVSC-TEVA idén nyáron először játszott felkészülési mérkőzést, az ellenfél a Magyar Kupa-győztes Kecskemét volt, a találkozó gólnélküli döntetlennel ért véget. Kondás Elemér, a Debrecen vezetőedzője a hivatalos honlap cikkében elmondta, hogy a találkozót tulajdonképpen edzésnek fogta fel, az eredmény nem érdekelte. Az volt a cél, hogy a játékosok kapjanak egy fél mérkőzésterhelést.
– Arra kértem a fiúkat, hogy futballozzanak bátran, próbáljanak sokat futni, ezt meg is tették – mondta Kondás Elemér. – Kicsit fáradtak még, de a felkészülés ezen szakaszában ez természetes. Az ilyen mérkőzések akaraterő-fejlesztő hatással is bírnak, hiszen nagy a meleg, fáradt az ember, de az ellenfél ott van és muszáj menni. Az első félidő elején sajnos volt egy sérülés, tíz percig emberhátrányban játszottunk, de akkor sem volt különösebb gond. Utána Dombi Tibor előtt adódott lehetőség, a kapussal állt szemben, csak elkapkodta. Többször az ellenél mögé kerültünk, ám pontatlanok voltak a beadások. A második játékrészben több helyzetünk adódott, de gólt nem sikerült rúgni. Összességében nem volt gond, mert a srácok tették a dolgukat. Megyünk tovább, megvan a programunk, szombaton két találkozót vívunk, mindenki kilencven percet játszik majd.
Kondás Elemér a holland próbajátékosról, Adnan Alisicsről elmondta, hogy voltak jó megoldásai, harcosan futballozott, jó helyen volt nála a labda. Szombatig biztosan marad, a jövője majd ezután dől el.

Bernáth Csaba görcs miatt állt ki

A Kecskemét elleni edzőmérkőzés elején sérülés miatt kiállt Bernáth Csaba, a DVSC-TEVA csapatkapitánya, aki elmondta, hogy egy sprintnél a jobb combhajlítója begörcsölt.– Ugyanaz volt a helyzet, mint az MTK elleni meccsen – mesélte Bernáth. – A sérülésnek semmi előzménye nem volt, jól éreztem magam, nem fájt semmim, majd hirtelen egy hosszabb sprintnél éreztem, hogy a jobb combhajlítómat összehúzza a görcs. Pontos diagnózis még nincs, mivel a sérülés után el kell telnie huszonnégy órának. Megyek ultrahangra, akkor már okosabbak leszünk. Addig biztosan nem edzhetek, egyébként is érzem még egy kicsit a görcs helyét.
Bernáth Csabán kívül Szűcs István is sérüléssel bajlódik. A védő kiszállt hétfőn az edzésből, mert a térdét fájlalta. Farkas Balázs szintén maródi, Fodor Marcell beteg, míg Nenad Novakovics és Mirszad Mijadinoszki nemrég kezdték el a teljes értékű munkát, Yannick pedig csak kedden tért vissza, ezért nem játszott a Kecskemét ellen.

Olvasói sztorik