NB I

Osztrák-szerb középpályás a ZTE-ben

Újabb igazolást jelentettek be Zalaegerszegen: a 22 éves osztrák-szerb középpályás, Aleksandar Stanisavljevic négy évre írt alá.

A baloldali és középső középpályás legutóbb a másodosztályú First Viennában játszott, leigazolását pedig Csank János szorgalmazta. Stanisavljevic ingyen került a klubhoz, miután előző csapatánál lejárt a szerződése. A transfermarkt.de szerint 75.000 euró a piaci értéke – írja a Zalai Hírlap.
A múlt szombati, grúz Dinamo Tbiliszi ellen elmaradt edzőmérkőzés után ezen a hétvégén kétszer is pályára lép a ZTE. A zalaiak szombaton 18 órától a Muraszombattól tíz kilométerre fekvő Belatincon (Beltinci) játszanak a Zorya Luhansk ellen, vasárnap pedig 17 órától a Sármellék meghívásnak eleget téve hírverő mérkőzésen lép pályára helyiekkel.

Ezeken a találkozókon ott lesz társai között a lett Daniils Turkovs is, aki visszatért szabadságáról.

A Zalaegerszeg a Diósgyőr otthonában lép pályára a Monicomp Liga első fordulójában, így garantálható, hogy remek hangulatú mérkőzéssel kezdődik a szezon a zalaiak számára.
– A sorsolás előtt minden csapattól azt kérték, jelezzék, ha bármiféle kérésük van, de mi úgy döntöttünk a szakvezetéssel együtt, hogy a sorsra bízzuk, hol kezdünk – mesélte Németh Ottó technikai vezető. – Mi jeleztük, hogy a nyári időszakban, főleg a kánikulai szezon kellős közepén nem szerencsés korai időpontban pályára lépni. A helyszínen valamennyi csapat tiltakozott ez ellen, amit jeleztünk a televíziós csatorna felé. Bár az a válasz érkezett, hogy változtatni már nem nagyon lehet, mégis azt az ígéretet kaptuk, hogy megpróbálnak valamit tenni, hátha sikerül a nyár végéig más idősávba kerülniük a vasárnapi tévés találkozóknak. Ami a csapatunkat illeti, az első hét fordulóból ötször kerülünk képernyőre.

Olvasói sztorik