NB I

Ketten aláírtak a Honvédnál

Sorin Botis és Ivancsics Gellért is a Budapest Honvéd csapatában kezdi a következő szezont. A kispestiek kedden Ausztriában játszottak edzőmeccset.

Sorin Botis újabb egy évvel meghosszabbította lejáró szerződését. Az elmúlt bajnokságban nagy erőssége volt a csapatnak, így nem véletlen, hogy Supka Attila vezetőedző szorgalmazta a védővel való megállapodást – írja a klub hivatalos honlapja.
A 24 éves Ivancsics Gellért az előző szezonban kölcsönben játszott Kispesten, most viszont három évre szóló szerződést írt alá az együttessel.
– Korábban úgy tűnt, nem nagyon bízik abban, hogy a Honvédnál folytatja pályafutását.– Igen. Azt hittem, hogy a Zalaegerszeg jobban fog hozzám ragaszkodni, ezért nem reménykedtem benne, hogy Kispesten folytatom majd. Szerencsére azonban nem így történt – mondta Ivancsics.
– Nyílt titok volt, hogy Kispesten szeretne maradni.– Így van, boldog vagyok, hogy végleg idekerültem. Három évre írtam alá. Remélem, hogy ki is töltöm ezt az időszakot, mint ahogy abban is bízom, hogy a következő szezonban jól fogunk szerepelni.
– A két klub vezetői megkérdezték, hogy mit szeretne?– A zalaegerszegi vezetők egyszer sem kerestek meg, hogy mik az elképzeléseim. Ennek ellenére egyértelmű volt, hogy a Honvédban szeretném folytatni. Gondolom, a két klub között zajlott egy megbeszélés.
– Csak gondolja?– Így van. A Honvéd vezetői jelezték, hogy számítanak rám, és mondták, hogy megállapodnak a Zalaegerszeggel. Azonban van itt még egy fontos dolog, amit szeretnék elmondani. Tartoztam annyival a klubnak, hogy itt folytassam a pályafutásomat. Rossz döntést hoztam, amikor úgy határoztam, hogy elmegyek innen. Ráadásul a vezetőség is nagyon korrekt Kispesten. A Honvédnál az adott szó ér is valamit.

Döntetlen a Mattersburg ellen

A magyar határtól alig harminc kilométerre fekvő Oberdorf adott otthont a Honvéd keddi felkészülési mérkőzésének, amely igazságos döntetlennel ért véget (1-1), hiszen az első félidőben a magyar, a másodikban pedig az osztrák csapat volt fölényben.

Olvasói sztorik