NB I

Tisza Tibor érkezhet Diósgyőrbe

A külföldön nyaraló Benczés Miklós vezetőedző csak két nappal később csatlakozik a Diósgyőr jövő szerdán kezdődő felkészülésébe.

Az élvonalba visszakerült DVTK részben Spanyolországból kívánja megerősíteni keretét. Amint azt a Rangadó is megírta, egy középpályás, érkezését pénteken jelentették be hivatalosan Diósgyőrben. A 31 éves Francisco Gallardo León 126 alkalommal lépett pályára az első osztályban (Sevilla, Getafe, Murcia) és hat gólt szerzett. A spanyol másodvonalban 92 összecsapáson hét találatot jegyzett, ám légióskodott Portugáliában, a Vitória de Guimaraesben is. A legutóbbi két évadot a Huescánál tudta le, borsodi szerződése két szezonra szól. További erősítés gyanánt szóba került Peter Struhár, a Dunaszerdahely védője, és az Észak-Magyarország információi szerint Tisza Tibor ügye is oly módon érhet véget, hogy mégiscsak Diósgyőrben kezdi a bajnokságot.
A miskolciaknál egyébiránt a jövő hét közepén, szerdán kezdik a felkészülést az új idényre, új trénerrel. Megijedni azonban nem kell a szurkolóknak, Benczés Miklóst nem váltották le, mindössze arról van szó, hogy a szakvezető külföldön nyaral, ahonnan csak június 23-án este ér haza. Erre engedélyt kapott a klubvezetéstől. Így az első két napon Szentes Lázár szakmai igazgató fogja levezényelni a foglalkozásokat Vitelki Zoltán pályaedzővel és Veréb György kapusedzővel.
Sajtóértesülések szerint azokkal a diósgyőri futballistákkal, akiknek június 30-án lejár a szerződésük, a jövő héten, a rövid pihenő lejártát követően kezdi el a tárgyalást a klubvezetés. Állítólag az előző pontvadászatban 12 gólig jutó George Menougong iránt francia másod-, illetve török első osztályú gárda érdeklődik, de a csatár elsősorban a diósgyőri szerződéshosszabbításban gondolkodik.

Olvasói sztorik