NB I

Pápán is vége a nyári szünetnek

Elkezdte a felkészülést a Lombard Pápa csapata, amely az első és az utolsó héten gyakorol hazai pályán, és Ausztriába utazik edzőmeccseket játszani.

A háromhetes nyári pihenőt követően máris kezdődik valami új, de lehet úgy is fogalmazni, hogy folytatódik az előző munka. Véber György vezetőedző rövid eligazítást tartott az öltözőben, hogy aztán máris a tűző napra vonuljon a társaság.
Négy fiatalembernek a hónap végén lejár a szerződése, közülük Venczel Balázs és Rajnay Attila biztosan távozik a klubtól. Ketten, Denis Rebryk, illetve Bárányos Zsolt tárgyal a pápai vezetéssel a folytatásról. Amennyiben sikerül megegyezniük – erre egyébként jó esély van –, hétfőn csatlakoznak az együtteshez. Szintén a tárgyalások közepén tart, de más irányban Heffler Norbert. A labdarúgóval a Paks már megegyezett, valószínűleg a napokban a Lombard és az atomváros klubjának irányítói is szentesítik az üzletet. A jelenlegi hiányzók között van Goran Marics, aki Spanyolországban és Szerbiában pihent, és a megjelent hírekkel ellentétben nem volt próbajátékon. Élő szerződése van a házi gólkirálynak, tehát szintén hétfőtől ő is beáll a sorba – tudósít a Veszprém megyei Napló.
Szabó Zsolt sem jelent meg csütörtökön, amennyiben a szélső kedvező ajánlatot kap, távozni fog Pápáról. Érdekesség, hogy a csatár Bali Péter sem tudta köszönteni társait, ám az ő elfoglaltsága személyes: nászúton van, hamarosan hazatér. Régi-új arc viszont Germán Tamás. A fiatal támadó nyíregyházi kölcsönjáték után tér vissza Pápára. Ahol egyébként Gyömbér Gábor is ott volt az első közös napon, noha a korosztályos válogatott labdarúgóra még hosszú rehabilitáció vár korábbi sérülését követően.

Véber György elmondta, hogy napi két gyakorlást követően június huszadikától napközis rendszerben múlatja közösen az időt az alakulat. Ezután tovább nő a terhelés, miközben Tatára költöznek, majd az ott eltöltött egy hetet követik az edzőmérkőzések. Az első egy pozsonyi fellépés, július elsején a szlovák bajnok Slovan Bratislava vendége lesz a Lombard.
– Korai lenne még bármit mondani a játékosok állapotáról, hiszen kevesen vagyunk, és különben sem történnek ilyen rövid időn belül lényeges fizikai változások – értékelt Véber a közös mozgás után. – Hétfőtől aztán már nincs kegyelem, keményen edzünk. Természetesen az egy hónap a rajtig rövid idő, de ennek megfelelően alakítottuk ki a programot. Úgy tudom, három játékossal már biztatóan alakulnak a tárgyalások, de szeretném, ha kettőt ezen felül is igazolnánk. Bízom benne, hogy megvalósulnak a tervek, és akkor erős csapatunk lehet a következő szezonra.
A Lombard Pápa programja július negyedikén folytatódik, akkor az osztrák fürdővárosban, Bad Tatsmansdorfban az ukrán első osztályú Metallurg Donyeck lesz az ellenfél. Ezt követi hatodikán a román elsőligás újonc Marosvásárhely elleni meccs Sieghartskirchenben. Nyolcadikán Lindabrunn városában a többszörös bolgár bajnok, UEFA Kupa-résztvevő Levszki Szófiával találkozik a Pápa. Július 15-én esedékes bajnoki rajt előtti utolsó héten ismét hazai környezetben gyakorol a csapat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik