NB I

Fehér mesterhármasa az Újpesttel

A harmincöt éves válogatott hátvéd tizenegy év után hazatért Hollandiából, ahol szép volt, jó volt, de elég volt.

Harmadszor érkezik Újpestre Fehér Csaba, aki féléves megszakítással tizenegy évet futballozott Hollandiában. A negyvenegyszeres válogatott hátvédnek lejárt a szerződése klubjánál, a NAC Bredánál, és amikor családjával úgy döntött, hogy hazatérnek, eszébe sem jutott, hogy más klubnál folytassa pályafutását – áll a Magyar Hírlap cikkében.
– Miért döntött úgy, hogy hazatér?– Már korábban terveztem, hogy harmincöt évesen visszajövök Magyarországra, mert itthon szeretném befejezni pályafutásomat. Az természetesen nem volt kérdés, ha hazatérek, melyik klubnál folytatom. Most harmadszor igazoltam Újpestre, ahol mindig nagyon jól éreztem magam.
– Hogyan vette fel a kapcsolatot az Újpesttel?– Kovács Zoltánnal, a klub sportigazgatójával évek óta nagyon jó viszonyban vagyunk, gyakran beszélgetünk. Már tavaly is felvetődött, hogy hazatérek, de akkor úgy döntöttem, egy évet még Hollandiában maradok. Tehát beszéltem vele és az Újpest tulajdonosával, meg persze Mészöly Gézával. Mindhármukon éreztem, komolyan számolnak velem, és ez megkönnyítette az átigazolásomat.

– Milyen tervei lehetnek az Újpesttel, és öntől mit várnak a vezetők?– Nincs nagy nyomás a vállamon. Ha holnap megsérülök, és ezért be kell fejeznem, akkor is elmondhatom, hogy nagyon szép karrier áll mögöttem. Addig szeretnék futballozni, amíg örömömet lelem a játékban, és amíg hasznára tudok lenni annak a közösségnek, ahova tartozom. A vezetőkkel való megbeszélés után elmondhatom, hogy a tavalyinál erősebb Újpestet szeretnének látni. Szerintem ehhez minden feltétel adott.
– Ha számvetést készít, hogyan értékeli a tizenegy holland évet?– Megismertem egy idegen kultúrát, idegen nyelvet, és jó szívvel gondolok vissza a Hollandiában töltött évekre. Természetesen közben voltak rosszabb periódusaim is, de az ember, ha visszanéz, csak a szépre emlékezik. Sok barátom él Hollandiában, és ha lesz időm, turistaként visszatérek.
– Nem marasztalták Bredában, hogy ha befejezi a focit, legyen edző vagy sportvezető a klubnál?– Marasztaltak is, de én Magyarországon szeretnék élni. Ezt megbeszéltem a családommal is. Szép volt, de elég volt a légiós élet. És ahogy az előbb mondtam, turistaként szívesen visszatérek.

Olvasói sztorik