NB I

A grúzok lemondták a meccset

Ismert, patinás klubot fogadott volna szombaton a ZTE FC, azonban a grúz Dinamo Tbiliszi sportszerűtlen módon péntek este lemondta az edzőmeccset.

Az egykori Szovjetunió labdarúgásában is komoly szerepet töltött be a Dinamo Tbiliszi együttese, ahonnan válogatott játékosok egész sorát ismerhette meg a világ. A Kupagyőztesek Európa Kupájának 1981-es küzdelmeit megnyerte a Dinamo, éppen egy baráti ország csapatát, a kelet-német Carl Zeiss Jénát legyőzve. A Tbiliszi kétszer nyerte meg a szovjet bajnokságot, a birodalom széthullása óta pedig tizenháromszoros grúz győztesnek vallhatja magát. A távolabbi múltban olyan ismert labdarúgók köthetők a nevéhez, mint David Kipiani vagy Valerij Gazzajev, a közelebbi időkből pedig az AC Milanból jól ismert Kaha Kaladze is Tbilisziben kezdte pályafutását.

Mindezek ismeretében, vagyis a dicső múlt és a nagy hagyományok okán sem megengedhető módon, pénteken este fél hat tájban érkezett hír Dézsi Attilától, a ZTE FC ügyvezetőjétől, az előző percekben a mérkőzést szervező menedzser jelezte, hogy a grúzok lemondják a szombati találkozót – tudósít a Zalai Hírlap.

– Megdöbbenve állunk az események előtt, hiszen az előírásoknak megfelelően megkértük az MLSZ-től a hivatalos engedélyt a felkészülési találkozó megrendezésére, amely ilyen esetekben az ellenfelet is kötelezné a mérkőzés lejátszására – mondta az ügyvezető. – Legalábbis arra, hogy ne az utolsó pillanatban jelentse be a találkozó meghiúsulását, ahogyan most történt. A programunkat ennek megfelelően állítottuk össze, s elvileg feljelenthetnénk az UEFA-nál is a grúzokat.
Meg nem erősített hírek szerint állítólag a Dinamo Tbiliszi spanyol vezetőedzője, Alex Garcia arra hivatkozva jelezte a mérkőzést szervező menedzser felé a találkozó lemondását, hogy négy játékosa is megsérült szlovéniai edzőtáborban. Így aztán Csank Jánosnak, a ZTE FC vezetőedzőjének azon terve is meghiúsul, hogy szombaton tesztelje a csapattal edző próbajátékosokat.
Szintén a zalaiakhoz kapcsolódó hír, miszerint Prince Rajcomar esetében befutott egy konkrét ajánlat a klubhoz. Dézsi Attila viszont nyomatékosította, a holland csatár csak akkor távozhat, ha a klub szemszögéből is megfelelő lesz az érte kínált összeg.

Olvasói sztorik