NB I

Újabb spanyol Diósgyőrben

José Luque után újabb spanyol labdarúgó folytatja pályafutását a DVTK-nál. A 31 éves Francisco Gallardo León a spanyol és a portugál élvonalban is szerepelt.

A hispániai középpályás a DVTK első nyári erősítése. Francisco Gallardo 126 alkalommal lépett pályára hazája első osztályú bajnokságban, és korábban tagja volt a spanyol U17-, U18-, és U21-válogatottnak is – adta hírül a DVTK hivatalos honlapja.
A 31 éves labdarúgó főleg a középpálya jobb oldalán érzi jól magát. José Luquéhez hasonlóan a Sevilla utánpótlásában nevelkedett. 1997-ben Iker Casillas és Xavi csapattársaként bronzérmet szerzett Egyiptomban az U17-világbajnokságon. A sevillai klubban 118 mérkőzésen lépett pályára, majd a Getafe, a portugál Vitória Guimaraes és a Murcia csapatában játszott. Összesen 126 spanyol élvonalbeli bajnoki van a háta mögött.

A legutóbbi két szezont a spanyol másodosztályban szereplő, legutóbb a 14. helyen végző Huescában töltötte, ahol lejárt a szerződése. Dudás Hunor, a DVTK-t működtető DFC Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a klub kétéves szerződést kötött Gallardóval, aki a felkészülés kezdetén csatlakozik a borsodiak keretéhez. Hozzátette, az igazolásban nagy segítséget nyújtott Paunoch Péter, a Center Sport játékos-ügynökség tulajdonosa.

Olvasói sztorik