NB I

Türelmetlenek a pécsi játékosok

A Pécsi MFC több játékosnak is lejár a szerződése június 30-án. A klub szeretné megtartani őket, de konkrét megkeresés és ajánlattétel még nem történt.

Az NB I-es csapatoknál már egy ideje másról sem hallani, mint hogy hol kit igazoltak, melyik klub melyik játékossal tárgyal. A PMFC kétségtelenül hátrányos helyzetben van amiatt, mert az NB II-es idény három héttel később zárult, ugyanakkor tény, legalább a június 30-án lejáró szerződésű labdarúgókkal illett volna tárgyalni. Azt ugyanis már a bajnoki zárás előtt jelezhették volna nekik, hogy igényt tartanak rájuk, vagy nem – írja a Dunántúli Napló.
– Van is bennem emiatt egy kis tüske – árulta el Gyánó Szabolcs, akinek szintén lejár a szerződése, s 18 góljával sokat tett azért, hogy a Pécs bajnoki címet nyerjen. – Én első szándékból szeretnék itt maradni, ezt átbeszéltük a családdal. A család, az óvoda, a bölcsőde, a szüleim Dombóváron, a kozármislenyi lakás mind ideköt, ráadásul megszerettem a csapatot, a társak is engem, és Mészáros Ferenc is jelezte, hogy igényt tart rám. Csak éppen a klub nem jelezte ugyanezt felém. Két hónapja azt halljuk, hogy majd tárgyalunk a jövő héten, aztán a következő héten, majd így tovább… Legalább annyit mondjanak, hogy igen, vagy nem. Vannak lehetőségeim a magyar élvonalból is és külföldről is, nem várhatok, és nem is fogok várni a végtelenségig.

Hasonló cipőben jár Nagy József is. A 23 éves jobb oldali védőnek is lejár a szerződése június utolsó napján.
– Még a télen beszélgettünk a folytatásról, de az egész annyiban maradt – mondta a remek szezont záró játékos, aki más klubok érdeklődését is felkeltette. – Két NB I-es klub is keresett. Szeretném tudni, hogy számítanak-e a PMFC-nél rám, mert ha most kapok egy jó ajánlatot máshonnan, akkor lehet, hogy rábólintok.
A klubigazgató, Bérczy Balázs elmondta, lesz, akivel már péntek délelőtt, a többiekkel pedig a jövő héten tárgyalni fognak a folytatásról. Hozzátette, mind a hat lejáró szerződésű futballistának szerződést ajánlanak. Az utóbbi napokban elterjedt, hogy a pécsiek érdeklődnek az MTK játékosa, a legutóbbi szezont kölcsönben Baján töltő csatár, Frőhlich Roland iránt, akik tíz gólig jutott, ebből kettőt éppen a PMFC-nek lőtt az áprilisi bajnokin. Vele kapcsolatban még nem szolgálhatott konkrétummal Bérczy Balázs, az viszont már biztos, hogy Tóth Zoltán a mecsekaljiak első új igazolása. Három évre szóló szerződést kötött a 28 éves középpályással a klub. Tóth a Kozármisleny együttesétől érkezik, és korábban már játszott a pécsi csapatban, éppen akkor, amikor a PMFC legutóbb az élvonalban szerepelt.
– Örülök annak, hogy ismét Pécsen játszhatok, annak nem kevésbé, hogy ismét a legjobbak között léphetek pályára – nyilatkozta Tóth Zoltán. – Bízom benne, hogy segíteni tudom a PMFC-t abban, hogy az NB I-ben is megállja a helyét, és minél előrébb végezzen a tabellán.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!