NB I

„Mindenki megkapta a pénzét!”

Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója nem titkolja, hogy vannak csontvázak a klubnál, tehát gyakran találnak érdekességeket a múltból...

Az egyik sporttelevízió vendége volt Orosz Pál, aki a közvéleményt napok óta foglalkoztató anyagi természetű témával kezdte mondandóját.
– Mindenki megkapta a pénzét – jelentette ki a sportvezető az ftcnews.com cikke szerint. – Vannak tárgyalásaink szponzorokkal, ők adtak pénzt. Szaporodnak a szponzorok, ezt örömmel jelentem. A prémiumokból van egy-két elmaradás – ezt hetedikéig rendezzük –, és közműtartozások vannak még. Tárgyalunk Várszegi Gáborral, de egyelőre nagy a különbség. Vannak csontvázak, amik kihullanak, naponta találunk érdekességeket. Az a cél, hogy a klubban legyen a labdarúgás. A következő szezon kijelenthetően biztosított. Szeretnénk messzire jutni a nemzetközi kupában, de a részvétel a fontos.
Orosz Pál kifejezetten sajnálja Schembri és Heinz távozását, de hangsúlyozta, hogy jó igazolásokkal igyekeznek pótolni őket. Azt is elárulta, hogy Heinz esetében a felesége döntött, a cseh játékos ingyen távozik, mert lejárt a szerződése.
– Góllövőt is igazolunk, ilyen lehet Felipe Félix, aki Portugáliából jött – folytatta a vezérigazgató. – Prukner László szerint van benne fantázia. Ma érkezik egy csatár Brazíliából. Otten nagyon jó igazolás, de Jovanovic és Vidovic is az. Le kellett már adni a nevezést az Európa Ligára, ez már tehát adott. Nem lesz ötven százalékos a fluktuáció. Erősebb lesz idén a keret. Az első háromban akarunk végezni, és fontos lesz a Magyar Kupa is. Rendeztük a béreket, nincsenek már nagy különbségek. Így már jobb a hangulat. Nagyon nagy a célprémium az érmes helyekért, nagyon nagy az eltérés az első és a második hely között. Lázok kapcsán volt egy pillanat, amikor szinte már itt volt, most lazább a kötelék, távolodott a Fraditól, de messze még a vége. Kulcsár Dávid a Vasashoz ment, de amíg én itt vagyok, addig Tóth Bence is itt marad, illetve a második csapatból is jönnek fel játékosok.

Orosz Pál egy másik tévécsatornán is nyilatkozott, és itt is lemondta, hogy a fizetéseket rendezték, de a prémiumok egy része csúszik. Hozzátette: vannak még anyagi gondjaik, de jó irányba haladnak.
– Idejekorán elkezdtük a tárgyalásokat, jó igazolásokat hajtottunk végre – vélekedett a vezérigazgató. – Grúz, Jovanovic, Vidovic és Otten a mienk, és jön egy újabb brazil csatár is. Amint befejeződik az átvilágítás, akkor bejelentjük azokat a szponzorokat, akikkel megállapodtunk. Már tudunk számolni a pénzekkel, most jön be a tévépénz is. Nagyon nehéz volt a munka eleje, most már kicsit könnyebb a helyzet. Az APEH-pénz még a levegőben lóg, onnan egyelőre nehéz visszakapni az összeget. Én nyugodt vagyok, a múltat le kell zárni de, van a jövő, amit nagyon alaposan megterveztünk. Annyit tudunk költeni, amennyi a rendelkezésünkre áll. Nem mi leszünk a leggazdagabb klub, de becsületes összegből gazdálkodunk majd. Az lenne az egészséges, ha a szakosztály a klubhoz kerülne, tehát a klub lenne a tulajdonosa a Zrt-nek. Vannak olyan dolgok, amire nem számítottunk, ilyenek a jogdíjak például. Olyan premizálási rendszert állítottunk fel, amiben a fizetések nem magasak, de a prémiumok igen azok a helyezéstől függenek.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik