NB I

„Mindenki megkapta a pénzét!”

Rangadó
Rangadó

2011. 06. 17. 12:32

Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója nem titkolja, hogy vannak csontvázak a klubnál, tehát gyakran találnak érdekességeket a múltból...

Az egyik sporttelevízió vendége volt Orosz Pál, aki a közvéleményt napok óta foglalkoztató anyagi természetű témával kezdte mondandóját.
– Mindenki megkapta a pénzét – jelentette ki a sportvezető az ftcnews.com cikke szerint. – Vannak tárgyalásaink szponzorokkal, ők adtak pénzt. Szaporodnak a szponzorok, ezt örömmel jelentem. A prémiumokból van egy-két elmaradás – ezt hetedikéig rendezzük –, és közműtartozások vannak még. Tárgyalunk Várszegi Gáborral, de egyelőre nagy a különbség. Vannak csontvázak, amik kihullanak, naponta találunk érdekességeket. Az a cél, hogy a klubban legyen a labdarúgás. A következő szezon kijelenthetően biztosított. Szeretnénk messzire jutni a nemzetközi kupában, de a részvétel a fontos.
Orosz Pál kifejezetten sajnálja Schembri és Heinz távozását, de hangsúlyozta, hogy jó igazolásokkal igyekeznek pótolni őket. Azt is elárulta, hogy Heinz esetében a felesége döntött, a cseh játékos ingyen távozik, mert lejárt a szerződése.
– Góllövőt is igazolunk, ilyen lehet Felipe Félix, aki Portugáliából jött – folytatta a vezérigazgató. – Prukner László szerint van benne fantázia. Ma érkezik egy csatár Brazíliából. Otten nagyon jó igazolás, de Jovanovic és Vidovic is az. Le kellett már adni a nevezést az Európa Ligára, ez már tehát adott. Nem lesz ötven százalékos a fluktuáció. Erősebb lesz idén a keret. Az első háromban akarunk végezni, és fontos lesz a Magyar Kupa is. Rendeztük a béreket, nincsenek már nagy különbségek. Így már jobb a hangulat. Nagyon nagy a célprémium az érmes helyekért, nagyon nagy az eltérés az első és a második hely között. Lázok kapcsán volt egy pillanat, amikor szinte már itt volt, most lazább a kötelék, távolodott a Fraditól, de messze még a vége. Kulcsár Dávid a Vasashoz ment, de amíg én itt vagyok, addig Tóth Bence is itt marad, illetve a második csapatból is jönnek fel játékosok.

Orosz Pál egy másik tévécsatornán is nyilatkozott, és itt is lemondta, hogy a fizetéseket rendezték, de a prémiumok egy része csúszik. Hozzátette: vannak még anyagi gondjaik, de jó irányba haladnak.
– Idejekorán elkezdtük a tárgyalásokat, jó igazolásokat hajtottunk végre – vélekedett a vezérigazgató. – Grúz, Jovanovic, Vidovic és Otten a mienk, és jön egy újabb brazil csatár is. Amint befejeződik az átvilágítás, akkor bejelentjük azokat a szponzorokat, akikkel megállapodtunk. Már tudunk számolni a pénzekkel, most jön be a tévépénz is. Nagyon nehéz volt a munka eleje, most már kicsit könnyebb a helyzet. Az APEH-pénz még a levegőben lóg, onnan egyelőre nehéz visszakapni az összeget. Én nyugodt vagyok, a múltat le kell zárni de, van a jövő, amit nagyon alaposan megterveztünk. Annyit tudunk költeni, amennyi a rendelkezésünkre áll. Nem mi leszünk a leggazdagabb klub, de becsületes összegből gazdálkodunk majd. Az lenne az egészséges, ha a szakosztály a klubhoz kerülne, tehát a klub lenne a tulajdonosa a Zrt-nek. Vannak olyan dolgok, amire nem számítottunk, ilyenek a jogdíjak például. Olyan premizálási rendszert állítottunk fel, amiben a fizetések nem magasak, de a prémiumok igen azok a helyezéstől függenek.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Hungary's midfielder Balazs Dzsudzsak (L) and Hungary's forward Adam Szalai (R) warm up with teammates prior to the  during the Euro 2016 round of 16 football match between Hungary and Belgium at the Stadium Municipal in Toulouse on June 26, 2016.   / AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.