NB I

Novakovics igyekszik bizonyítani

A Debrecen szerb kapusa a nyári szünet alatt is kezelésekre járt, hogy minél hamarabb felépüljön.

A bajnokság hajrájában, Szolnokon sérült meg a DVSC-TEVA szerb kapusa, Nenad Novakovics, aki a szünet alatt is kezelésekre járt, hogy minél hamarabb felépüljön. A játékos hétfőn elkezdte a csapattal a felkészülést, és egy-két napon belül már teljes terhelést kaphat.
– Minden rendben van, nem érzek fájdalmat – mondta a klub hivatalos honlapjának Nenad Novakovics. – Rehabilitációra jártam a szünet alatt, és most már sokkal jobb állapotban vagyok. Próbáltam pihenni is, de többnyire terápiás kezeléseken vettem részt a minél gyorsabb felépülés érdekében. Szinte mindent elvégezhetek az edzéseken, igaz, egyelőre nem tudom teljes erővel megrúgni a labdát, de szerintem a következő egy-két napban már százszázalékosan terhelhetem a lábamat.
Nenad Novakovics télen igazolt Debrecenbe, nyolc bajnoki mérkőzésen és három Ligakupa-találkozón állt a kapuban. Elmondása szerint nehéz volt a beilleszkedés, de bizakodva várja a következő szezont.
– Az első hat hónap mindig nehéz egy új labdarúgó számára – vélekedett a kapus. – Nekem sem volt könnyű, új helyre kerültem, időre volt szükségem a beilleszkedéshez, de már előre tekintek, várom az új szezont, és remélem, még jobb teljesítménnyel segíthetem a csapatot. Tudom, hogy az elnök úr hiányolja tőlünk a bravúrt. Csak a magam nevében beszélhetek, és ami azt illeti, többször szerencsétlen szituációba kerültem, peches gólokat kaptam, de amit mondott, jogos. Igyekszem a következő szezonban bizonyítani, hogy jó döntés volt leigazolni.

Fiatal francia csatárt tesztelnek

Debrecenbe érkezett próbajátékra egy 19 éves francia támadó, Hermann Kabasele, aki a francia másodosztályú bajnokságot idén megnyerő Evian Thonon Gaillard FC játékosa. A 187 centiméter magas labdarúgó a tavasz folyamán az első kerettel készült, de a második csapatban játszott. A DVSC szakmai stábja néhány napig teszteli a játékost, aki feltehetően szombaton az egymás közti meccsen is pályára lép.

Olvasói sztorik