NB I

Aki csodálta Kabát Pétert

Lázár Bence biztos benne, hogy a visszatérő Fehér Csaba vezéregyénisége lesz az Újpest FC-nek.

Tizenhárom meccsen nyolc góllal mutatkozott be az NB I-ben tavasszal Lázár Bence, aki hamar a szurkolók és a média kedvencévé vált. A húszéves támadó olyan meggyőző teljesítményt nyújtott, hogy Egervári Sándor szövetségi kapitány is felfigyelt rá. Bence úgy érzi, sikerült feldolgoznia a hirtelen jött sikereket és népszerűséget, amiben nagy szerepe van csapata sportigazgatójának és vezetőedzőjének is – olvasható a klub hivatalos oldalán.
– Milyen állapotban kezdte a felkészülési munkát? Az utolsó, Videoton elleni mérkőzést hát- és derékfájdalom miatt kellett kihagynia. Sikerült kipihennie magát?– A csapattal kezdhettem el a felkészülést, de sajnos a kedd délutáni edzésen nem a többiekkel dolgoztam, hanem különmunkán kellett részt vennem: gerinctorna- és derékerősítő-gyakorlatokat végeztem. A derekammal van probléma, amelynek igazi oka évekkel ezelőttre vezethető vissza. A tavaszi szezon végén volt olyan szituáció, amikor már-már elviselhetetlen volt a fájdalmam. A szünetet nagyrészt arra használtam fel, hogy kezeltessem magam és pihenjek. Egervári Sándor szövetségi kapitány ajánlására elmentem dr. Varga Péter Pálhoz, aki az ország egyik legjobb gerincspecialistájának számít. Öt napon keresztül infúziós kezelés kaptam, amelynek a főorvos úr szerint két-három hét múlva már hatásosnak kell lennie. Úgy várom ennek az időszaknak a végét, mint egy kisgyerek a karácsonyt, addig is végzem a speciális erősítő gyakorlatokat. Bízom benne, hogy százszázalékos állapotba kerülök a felkészülés végére, és továbbra is jó teljesítménnyel tudok hozzájárulni a csapat őszi sikereihez.
– Elég volt a szünet?– Rövid volt, de úgy érzem, elég a pihenésből. Alig vártam már az edzéseket, és azt, hogy találkozhassam a barátaimmal, a csapattársaimmal. A programot elnézve nagyszerű felkészülésünk lesz, és már alig várom a bajnokságot is.

– Nemcsak fizikálisan, hanem lelkileg is elfáradhatott. Tavaszi remek teljesítményének köszönhetően hirtelen berobbant, a szurkolók megkedvelték és az újságírók is gyakran keresték, hívogatták. Arról már nem is beszélve, hogy a szövetségi kapitány figyelmét is felkeltette játékával. Sikerült mindezt feldolgoznia, kipihennie?– A hozzám közelállók azt mondják, hogy nem változtam meg a nagy népszerűség miatt, ami büszkeséggel tölt el. Valóban volt, hogy széttépett a sajtó, és Kovács Zoltán azt is mondta, hogy nem lett volna meglepő, ha elszállok magamtól. Ő is tanúsíthatja, hogy ugyanaz az ember vagyok, mint azelőtt, és ugyanúgy a csapatérdekeket tartom szem előtt. Úgy érzem, megfelelően kezeltem a sikert, a népszerűséget, és ebben nagy szerepe van szüleim mellett Mészöly Gézának és Kovács Zoltánnak is. Köszönöm nekik, hogy segítettek a beszélgetésekkel és instrukcióikkal.
– Mit gondol a csapat két régi-új, rutinos játékosáról?– Kabát Pétert személyesen is ismerem, és nagyon örülök az érkezésének. Amikor két évvel ezelőtt csapatkapitány volt, a lelátóról figyeltem a játékát, és csodáltam erőszakosságát, góljait. Az Újpestben 49 meccset játszott és harminc gólt szerzett, azt hiszem, ez a statisztika önmagáért beszél. Remélem, jól megértjük majd egymást a pályán. Fehér Csaba óriási külföldi tapasztalattal érkezik haza, nagy szüksége van rá is a fiatal csapatunknak. Válogatott szintű játékos még most is, és biztos vagyok benne, hogy vezéregyénisége lesz az Újpestnek.

Szombaton hírverő meccs Balatonszepezden

Az Újpest FC június 18-án, szombaton 17 órától hírverő felkészülési mérkőzést játszik Balatonszepezden a megyei bajnokságban szereplő helyi csapat ellen. Ez az alkalom azonban nem csak a futballról szól majd a fővárosiak számára. A szakmai stábunk tervei szerint a balatoni kirándulás ugyanis csapatépítő tréningként is felfogható. A futballisták már pénteken délután megérkeznek a településre. A Balaton partján közös vacsora és bórkóstolás várja a fővárosiakat, akik az éjszakát is ott töltik. Szombaton délelőtt sem unatkoznak majd, mivel a szabadprogram mellett lehetőségük lesz vitorlázni a magyar tengeren.

Olvasói sztorik