NB I

Aczél 1200 kilométert ingázik

A Haladás VSE vezetőedzője, Aczél Zoltán unja az autózást, ezért Szombathelyre akarja költöztetni a családját.

A kétéves Aczél Zalán még sosem látta élőben játszani a szombathelyi focicsapatot. Kötődése mégis szoros, mivel apukája, a 44 esztendős Aczél Zoltán a vasiak vezetőedzője, igaz, emiatt ritkábban is találkozik a család. A szakember egyelőre egyedül él Szombathelyen, van olyan hét, hogy 1200 kilométert vezet csak azért, hogy láthassa kisfiát és szeretteit – írja a Blikk.
– Az első évben bonyolult lett volna elköltöztetni mindenkit, ezért én ingáztam – meséli Aczél Zoltán. – Volt, hogy hetente kétszer is megtettem a Szombathely és Veresegyház közötti utat. A csütörtöki edzés után autóba ültem, hazavezettem, és péntekig a kicsivel voltam. A szombati bajnokit követően pedig, ha csak tehettem, azonnal indultam, hogy vasárnap reggel már Zalán mellett ébredhessek.
A szakember a fia születése óta szinte állandóan vidéken dolgozott, Szombathely előtt Siófokon, Miskolcon és a Budapesthez közeli Szigetszentmiklóson. Szeretne több időt tölteni a kicsivel, csakúgy, mint másik két gyermekével, a már különélő Adriennel (25) és az ifjabbik Zoltánnal (16).

– Megtehetném, hogy ideköltöztetem a családot, de az edzők életében semmi nem lehet biztos – magyarázta a sikeres tréner. – Ha jön mindenki, új bölcsődét, iskolát kell keresni, ám közben három rossz eredmény miatt könnyen elbocsáthatnak. Ennek ellenére a vezetőkkel éppen azon dolgozunk, hogy a következő szezonra mindenki mellettem legyen.
Aczél a nyári szünetet az elsőtől az utolsó percig Zalánnal töltötte. A tréner a családdal idehaza a Balatonon nyaralt, most már ismét Szombathelyen tart edzéseket. Most még vele van a családja.
A Haladás klubigazgatója, Tóth Miklós elárulta, a klub szívesen segítené Aczél családját a beilleszkedésben.
– Számunkra is fontos, hogy az edzőnk jól érezze magát, ebben segíthet a családja jelenléte – közölte a vezető. – Iskolát és bölcsődét kell keresni, és a futballozó középső srácnak, Zolinak próbálunk a közelben klubot találni.

Olvasói sztorik