Megyei foci

Magyar futballcsoda: egyszerre pályán a nagypapa, a fiú és a két unoka

Laci tata akcióban.

Létrejött Bartus László nagy álma: a 61 éves, csanyteleki labdarúgó együtt léphetett pályára az egész karrierje során szolgált csapatban fiával és unokáival. Mindezek után sem hagy fel a játékkal, mert ahogy mondja, az élete a futball – írja a delmagyar.hu.

– Nagy köszönettel tartozom a klubnak, valamint a Délmagyarországnak, hiszen sokat segítettek abban, hogy ez megvalósulhasson. Számomra és a családomnak is rengeteget jelent! – kezdte Bartus László.

A 61 éves, mai napig aktív nagypályás labdarúgó nemrég gólt szerzett a megyenégyben, akkor a lapnak azt mondta, szeretne egyszerre pályán lenni fiával és unokáival. Nos, az UTC II. elleni hétvégi mérkőzésen három Bartus szerepelt a kezdőcsapatban: Laci bácsi mellett idősebb és ifjabb Bartus Róbert, valamint unokája, Gyöngyi Zsolt. A kezdőrúgást a legkisebb unoka, Bartus Kende végezte el a 2-0-s UTC-sikerrel záruló meccsen.

– Megbeszéltük előre a fiúkkal, így nem volt meglepetés, de nagyon örülök neki, hogy egyszerre játszhattam a fiammal és az unokáimmal. A meccs után egy kis buli volt a tanyámon – tette hozzá Bartus László, aki kezdőként lépett pályára, majd 35 percet tölthetett a csanyteleki csapatban.

 – Ennyit bírtam, csak a hatvankettedik évemben járok. Kérdezték is, hogy folytatom-e ezek után. Amíg a Jóisten ad erőt, addig mindig vállalok még egy évet. Az életem része a foci, igaz, már kopottak a porcok, de gyógyszeres kezelésekkel és praktikákkal próbálok segíteni – mondta Bartus László, aki a hatodik ikszen túl nem csupán nagypályán játszik, hanem rendszeresen focizik kispályán, és fallabdázik is.

A mennyei megye négy – ahol történnek még csodák.

Közzétette: Horváth Levente – 2018. november 21., szerda

Címlapkép: Csanytelek SC

Olvasói sztorik