Megyei foci

Serie A-klub kötött partnerséget a megyei csapattal

A Frosinone és az Üllő SE között történik az együttműködés, az utánpótlásképzésre fektetik a hangsúlyt.

Szenzációs együttműködést jelentett be a Pest megyei II. osztály Déli-csoportjában szereplő Üllő SE illetve az olasz bajnokságban vitézkedő Frosinone Calcio. A partnerség lényege elsősorban az utánpótlásprogramok kölcsönös segítése, melynek eredményeként a későbbiekben akár magyar játékosok is szerepelhetnek az olasz csapatnál, illetve fordítva.

Antonio Silvestri, a Frosinone Akadémia Budapest-Üllő SE általános igazgatója és Rácz Roland üllői klubmenedzser a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában beszélt az együttműködés körülményeiről:

Ebben a projektben az érdekelte a Frosinonét, hogy olyan fociiskolákat találjunk, amelyek partnereink lehetnek, és segítsük őket a fejlődésben, főleg az utánpótlásban – fogalmazott Silvestri. Ennek keretében találkoztam Rolanddal, közös barátságunk révén. A projekt az utánpótlásra összpontosít, az Üllővel való együttműködés már az ötödik külföldön.

Rácz szerint mindeképpen meglepő volt a Frosinone megkeresése. Nagy hangsúlyt fektettek az utánpótlásképzésre, ennek köszönhető, hogy az a terv amit felvázoltak Silvestrinek, össze tudott találkozni azzal az elképzeléssel amit Frosinonében meghatároztak.

A lényege, hogy megpróbáljunk Üllőn a saját közösségünkben minél nagyobb bázist kiépíteni és azt szeretnénk elérni, hogy nem csak a labdarúgásban, hanem a közösségben és a kultúrában is előre tudjanak lépni a gyerekeink. – mondta a klubmenedzser. Ez egyedülálló lehetőség, ami egyrészt nagyon jókor jött, hiszen komoly terveink vannak utánpótlásképzés szinten, másrészt ez az együttműködés hatalmas lökést adhat a programjainknak.

Silvestrit arról is kérdezték, cél-e, hogy akár magyar játékosok is megjelenjenek a Frosinone csapatában:

Persze, ez a végső cél, ez lenne a sikere az együttműködésnek. Ha lesz egy magyar játékos a csapatunkban, az számunkra nagy megtiszteltetés lesz.

Címlapkép: Paolo Bruno/Getty Images

Olvasói sztorik