Megyei foci

Huszonöt gólja NB-s csapatba repítheti a megyék legeredményesebb támadóját

Mutatjuk a megyei pályák őszi gólkirályait. A lipóti félszázas duó nyomába senki nem ér, a nógrádi focista meccsenkénti kétgólos átlaggal zárta az őszt.

A megyei első osztályokban véget értek az őszi szezon küzdelmei – igaz, Békésben még egy fordulóra sor kerül decemberben. Legújabb összeállításunkban megnéztük, hogy megyénként miképpen muzsikálták a legeredményesebb támadók.

A lenti listán jól látható, hogy a Győr-Moson-Sopron megyei őszi bajnok Lipót színeiben Zimonyi Dávid (1997) és Füleki Norbert (1996) is remekelt, hiszen a félszezont mindketten 25-25 góllal zárták, így országos szinten sem volt náluk eredményesebb gólvágó az első osztályban.

Zimonyi Dávid 25 gólig jutott Fotó: G&ZsPhoto

A győztes duót négy 21 gólos játékos követte. Közülük is élre kívánkozik Tarlósi Milán (SBTC Kft.), a nógrádi focistának tíz mérkőzés elég volt ehhez a terméshez, ami több mint kétgólos átlagot jelent meccsenként. Tizennégy mérkőzésen 21 találattal, azaz másfeles gólátlaggal zárt Hatvani József (Szegedi VSE) és Szedlacsek Balázs (Ajka Kristály SE). Csóka Róbertnek (Beton-Termék Felsőtárkány SC) ugyanez a bravúr tizenöt bajnokin jött össze.

Tarlósi Milán (balra) tíz mérkőzésen lőtt 21 gólt Fotó: nogradsport.wordpress.com

A Rangadó.hu az őszi szezonról kérdezte az ország két legeredményesebb játékosát, Zimonyi Dávidot és Füleki Norbertet, akikről kiderült: NB-s klubokról álmodoznak.

Az eddigi karrierjét tekintve 262 gólnál járó Zimonyi Dávid így értékelt:

– Szezon előtt konkrét célkitűzésem nem volt a gólok számát illetően, de úgy ítélem meg, hogy a huszonöt találattal maximálisan elégedett lehetek. Nagyon örülök, hogy a Lipóttal az első helyen telelhetünk és természetesen az egyéni mutatóm is boldoggá tesz. Túlzás nélkül állíthatom, maradt még bennem néhány találat, hiszen rengeteg helyzetet dolgoztunk ki ősszel. A Győrszentiván ellen sikerült mesterötöst lőnöm, ott valóban kijött a lépés, de sokkal boldogabb vagyok amiatt, hogy a rangadókból jól jöttünk ki. Az Öttevény ellen győztes gólt rúgtam, a Nyúl ellen dupláztam, a csapatom pedig 3-1-re nyert, leginkább ezeket emelném ki szép emlékként. Ami a háziversenyt illeti: a pályán Norbi (Füleki Norbert – szerk.) mögött játszom, kicsit szabadabb pozícióban, de nagyon jól megértjük egymást. Örülünk egymás sikereinek.

– Magasabb, NB-s osztályból érdeklődnek élénken irántam, van arra valós esély, hogy januárban klubot váltsak – bizakodott a 20 éves fiatal.

Zimonyi Dávid télen magasabb osztályba igazolhat Fotó: Kisalföld/Mészáros Mátyás

Füleki Norbert ETO-s és gyirmóti éveket követően szerepel jelenleg a lipótiaknál, de nem titkolja, ő is magasabb osztályba vágyik.

– A góljaim számával természetesen én is elégedett vagyok, ezt az átlagot nem kell magyarázni. Szezon előtt reménykedtem abban, hogy sikerül tizenöt gólig jutnom, boldog vagyok, hogy ezt is túlszárnyaltam. A Gönyű ellen ötször voltam eredményes, ennek ellenére meglátásom szerint nem az volt a legjobb őszi meccsem. A Nyúl elleni rangadót 3-1-re húztuk be, góllal és jó játékkal vettem ki részem a győzelemből. A kedvenc gólom viszont a Gönyű elleni találkozón esett: egy beadást tizenhat méterről sikerült a felső sarokba fejelnem, az elég szép volt…

– Szeretnénk felkerülni a Lipóttal az NB III-ba, hiszen nagy célokat szövögetünk, úgy ítélem meg, a keret tudása megüti a harmadosztály szintjét, bajnokként szeretnénk osztályt ugrani. Utánpótlás szinten az ETO-t és a Gyirmótot erősítettem, közeli célom nem lehet más, mint magasabb osztályban szerepelni.

– Dávid (Zimonyi Dávid – szerk.) és én is 25 gólt lőttünk, ez jól mutatja, mennyire jövünk ki jól a pályán. Egymást segítjük mindenben, miközben mindegyikünknek szenvedélye a gólszerzés – így Füleki.

Füleki Norbert (zöld-fehér mezben) megállíthatatlan volt Fotó: Kisalföld/Mészáros Mátyás

Íme az országos lista a legjobb Megye I-es gólvágókkal:
(sor végén zárójelben a játékosok gólátlaga)

Győr-Moson-Sopron megye:

Füleki Norbert, Zimonyi Dávid (Lipót SE) – 25 gól/15 mérkőzés, 25 gól/15 mérkőzés (1,66)
Nógrád megye:

Tarlósi Milán (SBTC Kft.) – 21 gól/10 mérkőzés (2,1)
Csongrád megye:

Hatvani József (Szegedi VSE) – 21 gól/14 mérkőzés (1,5)
Heves megye:

Csóka Róbert (Beton-Termék Felsőtárkány SC) – 21 gól/15 mérkőzés (1,4)
Veszprém megye:

Szedlacsek Balázs (Ajka Kristály SE) – 21 gól/14 mérkőzés (1,5)
Komárom-Esztergom megye:

Mann Patrik (Zsámbéki SK) – 20 gól/15 mérkőzés (1,33)
Somogy megye:

Turós Viktor (Balatoni Vasas SE) – 19 gól/12 mérkőzés (1,58)
Tolna megye:

Jammeh Haruna (Tamási 2009 FC) – 19 gól/12 mérkőzés (1,58)
Jász-Nagykun-Szolnok megye

Ábel Péter (Jánoshida SE) – 19 gól/14 meccs (1,36)
Baranya megye:

Makai Márk (Szászvár SE) – 18 gól/14 mérkőzés (1,28)
Zala megye:

Nagy Gergő (Nagykanizsa) – 18 gól/15 mérkőzés (1,2)
Borsod-Abaúj-Zemplén megye:

Erdei Nagy Norbert (Sajóbábony) – 18 gól/16 mérkőzés (1,12)
Hajdú-Bihar megye:

Kuti Krisztián (DVSC II.) – 17 gól/13 mérkőzés (1,3)
Vas megye:

Németh József (Celldömölki VSE) – 16 gól/15 mérkőzés (1,07)
Fejér megye:

Berndt András (Gárdony VSC) – 15 gól/13 mérkőzés (1,15)
Békés megye: (itt még egy fordulóra sor kerül!)

Ilyés Tamás (Békéscsaba 1912 Előre II.), Somogyi János Péter (Szarvasi FC) – 15 gól/9 mérkőzés, 15 gól/15 mérkőzés (1,66; 1)
Budapest, BLSZ I.

Szabó Bence (Újbudai FC-Voyage) – 14 gól/14 mérkőzés (1)
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye:

Lakatos László (Sényő-Carnifex FC) – 14 gól/15 mérkőzés (0,93)
Pest megye:

Szalkai Péter (Nagykáta SE) – 12 gól/15 mérkőzés (0,8)
Bács-Kiskun megye:

Csurka Ádám (Kiskunfélegyházi HTK), Salami Eugene (Kecskeméti LC) – 10 gól/12 mérkőzés, 10 gól/10 mérkőzés (0,83; 1)

Olvasói sztorik