Megyei foci

Komoly balhé: szájon vágta a magyar játékost az ellenfél edzője

A sértett feljelentést tett.

Nyomozás indult a Gencsapáti–Ják (1-0) Vas megyei II. osztályú bajnokin történtek miatt. Máté Ádám állítja: a hazaiak edzője megütötte őt. Minden úgy kezdődött, hogy a meccs negyvenedik percében megrúgták a jáki Máté Ádám testvérét, aki ezt számon kérte a hazaiak játékosán.

– Megkérdeztem tőle: „Te mit csinálsz, normális vagy?” Aztán kicsit meglöktük egymást – emlékezett vissza a Bors napilapban Máté. – Ezután indult meg felém a hazai csapat edzője, meglökött a jobb vállamon kétszer, aztán a jobb kezével szájon ütött. Igaz, nem volt nagy erejű az ütés, de ahhoz elég volt, hogy a földre kerüljek – mesélte a sértett focista, aki azt szerette volna edző-édes­apjával, Zoltánnal elérni, hogy a játékvezető fújja le a meccset. Ez nem történt meg, a bíró el­küldte a padtól a hazai trénert, és folytatódott az összecsapás.

Ezt láttad már?
Szélesi erősen belenyúl a keretbe: négy új játékos a válogatottban

– Feljelentést tettem. A bíró leírta a történteket a jegyzőkönyvbe, és megnevezte a hazai edzőt. Ezt pedig a rendőrség bekérheti a nyomozáshoz. Lesz még egy meghallgatás, aztán a szembesítés – mondta a 21 éves játékos. Hozzátette: ők focizni sze­retnének, nem azt, hogy rúgják-üssék őket. A gencsapáti klubot is keresték, hogy megkérdezzék Szigetvári Benedek edzőt az ügy kapcsán, de nem kívánt élni a lehetőséggel.

– Az ügyben garázdaság bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytat nyomozást a Szombathelyi Rendőrkapitányság – tájékoztatta a Borsot dr. Kazmar Enikő sajtószóvivő.

Olvasói sztorik