Megyei foci

Véber Györgynek imponált, hogy Nagykőrösön őt akarták

Bármikor távozhat megye egyes csapatától a korábbi NB I-es edző.

Meglepetésre a Pest megyei első osztályban szereplő Nagykőrösi Kinizsi csapatának vezetőedzői állását fogadta el a napokban Véber György. A tréner legutóbb 2014-ben, a Pécsnél dolgozott az élvonalban, de korábban a Pápa és a Mezőkövesd csapatainál is tevékenykedett az NB I-ben. A Rangadó.hu most a meglepő döntés hátteréről kérdezte az elmúlt két évben a Somos és az RKSK csapatait irányító 47 éves mestert.

– Villámgyorsan történt az egész megegyezés. Két nappal a megkeresésük előtt egy interjúban azt nyilatkoztam, hogy az NB III alá nem szívesen adnám, de az élet ezt pillanatok alatt átírta. Kaptam egy telefont Nagykőrösről, megkérdezték, hogy meghallgatnám-e őket. Másnap leültünk és átgondoltam, hogy hónapok óta állás nélkül vagyok, ami rettentő nehéz szituáció. Az utóbbi időben nem igazán kapkodtak értem, itt viszont konkrétan az én személyemet szerették volna és többször is hozzáfűzték: el sem hiszik, hogy tárgyalhatnak velem – fogalmazott Véber.

– Megye egyes, amatőr csapatról beszélünk, heti három edzésről és egy mérkőzésről van szó. A megegyezéskor feltétel volt, hogy bármilyen felsőbb osztályú ajánlatot kapok, szabadon távozhatok. Jelenlegi szerződésem egyébként az év végéig szól – avatott be a legendás újpesti labdarúgó, aki elé nem tűztek ki konkrét célokat.

– Először kedden jártam Nagykőrösön edzést tartani. Ez félórásra sikeredett, mert ebben az osztályban nem teljesen úgy zajlanak a dolgok, ahogy hozzászoktam – beesteledett. Másnap kupameccsünk volt [a Nagykőrös 4-2-re kikapott az Örkénytől], ekkor gyakorlatilag csak a neveket tudtam úgy ahogy beazonosítani. Ez a csapat az előző idényben a negyedik helyen végzett, de most egy győzelemmel és négy vereséggel áll. Konkrét célkitűzés nincs, de a kiesést messze el kellene kerülnünk. Eddig sötétben tapogatóztam, de most belevetettem magam a munkába és feltérképezem a Pest megyei mezőnyt. Az a legkevesebb, hogy ezek után száz százalékot nyújtok és mindent megteszek a Nagykőrös sikeréért! – zárta szavait Véber.

Olvasói sztorik