Megyei foci

Détári elnöki tanácsadó lett

Edzőnek hívták, ehelyett a klub vezetőjének segít a korábbi világválogatott a Heves megyei első osztályban.

A hírekkel ellentétben nem hagyta ott a Szőlőskert Nagyréde Sport Clubot Détári Lajos, minden idők egyik legjobb magyar futballistája. Az Origo hétfőn arról számolt be, hogy az edzőként igencsak kacskaringós pályát befutó Döme Nagyrédéről is eljött. Ahogy arról a Rangadó.hu is beszámolt, Détárit néhány hete hozták hírbe a megyei bajnokságban legutóbb 11-ként záró Nagyrédével, ám a megállapodás elmaradt.

Az 53 esztendős szakember tartott ugyan két edzést, ám gyorsan leszögezte, nem szeretne naponta ingázni Budapest (illetve Vecsés) és a Heves megyei település közt. A megoldás végül az lett, hogy a Honvéd, a Frankfurt, az Olympiakosz, a Bologna, a Ferencváros és a magyar válogatott korábbi karmestere elnöki tanácsadóként segít…

– A csapatot Török János vette át, akivel 2015-ben bajnoki címet nyertünk – árulta el a Rangadónak Kovács László, az egylet elnöke. – Lajosra, akinek nagyon sok barátja van Rédén, más feladatkörben számítunk, engem lát el tanácsokkal. Abban maradtunk, ha tud, lejön a meccsekre, eljön velem a tárgyalásokra, illetve segít a játékosok kiválasztásában is.

Mint azt a sportvezető elárulta, a Szőlőskert Nagyréde Sport Clubhoz folyamatosan érkeznek az új labdarúgók, a csapat a középmezőnyben szeretne végezni. S, hogy Döme meddig és mennyiért adja a tanácsokat?

– Kis klub vagyunk, amit Détári kap, az inkább költségtérítés – felelte Kovács klubelnök. – Határozatlan időre állapodtunk meg, mi már annak is nagyon örülünk, ha néhány hónapig marad…

Olvasói sztorik