Megyei foci

Kilencen álltak ki, így is 10-4-re nyertek

Nógrád megyében kettős emberhátrányban sem kell megijedni; Győr-Moson-Sopronban bíróveréstől volt hangos a hétvége. Összeállítás a legalsó ligák hétvégi történéseiből.

Gyorsan szeretnél értesülni a focivilág híreiről? Csatlakozz hozzánk facebookon! Klikk.

Baranya megye

Az NB III-as Szentlőrinc 3-1-ra nyert Baján, míg a Kozármislenynek csak döntetlenre futotta. Csonka fordulót rendeztek a megye egyben, ahol igazi meglepetés nem történt. A Komló simán verte a Bogádot, a Geresdlak is újra nyert. A megye kettőben a Bodát nem tudják megállítani, most hatot rúgott a Véméndnek. A versenybizottság múlt heti ülésen több csapattól is pontot vont le, így átalakulhatnak a tabellák, ha jogerőre emelkednek a döntések.
(Baranyaifoci.hu)

Bács-Kiskun megye

A megye egyben szabadnapos volt Híd SC, így a Kiskunfélegyházi HTK kiskunmajsai sikerével hat pontra növelte az előnyét. Közben aggódhatnak Kalocsán, ahol az önkormányzat alaposan csökkentette a városi támogatást, emiatt veszélybe került az együttes. A nőknél ünnep volt, hiszen a futsal NB I-ben bajnoki címet szerző Astrában Szabó Boglárka mesternyolcast szerzett.
(Bácskiskunfoci.hu)

Békés megye

A megye egyes Mezőhegyesnek nem jött össze a sztárigazolás: bár a klub képviselője találkozott Carlos Tévezzel, az argentin csillag nem igazolt a Békés megyei együtteshez, inkább cirkuszba ment. A Mezőhegyes emberhátrányban nyert Szarvason, a korábbi NB II-es játékos, Ács Levente egy parádés cselsorozat után szerzett gólt, amelyről videó is készült. A megye kettőben 1-1-es félidő után tudott 6-1-re nyerni a Vésztő.
(Békésfoci.hu)

Borsod megye

Szuperrangadót rendeztek a megyei első osztályban: a Sajóbábony a Felsőzsolcát fogadta a szombati napon. A meccs győztese? Hát persze, hogy a harmadik nagy, hiszen a mérkőzés döntetlennel végződött, így a Tállya tovább növelte előnyét az élen. A megyei másodosztályban egyre gyakrabban előfordul, hogy egyes csoportok listavezetői botlanak. Ezen a hétvégén ez a csúfság a Mezőcsáttal fordult elő, igaz még így is kilenc ponttal vezetik a bajnokságot.
(Bazfoci.hu)

Csongrád megye

A megye egyben egy lépésre került a bajnoki címtől a Hódmezővásárhely, amely 5-1-re nyert Mindszenten – a pályán a fű szinte ellepte a labdát. A megye kettőben elmaradt egy meccs, a Nagymágocs nem tudott elutazni Újszentivánra – a Szőreg nyert, az Üllés viszont csak ikszelt, így előbbi átvette a vezetést a táblázaton. A megyei harmadosztályban a Fábiánsebestyén 12-0-ra hengerelt, köszönhetően Paczuk Pál mesterötösének.
(Csongrádfoci.hu)

Fejér megye

A megye egyes bajnokságban begyűjtötte a bajnoki címet az Iváncsa, miután a címvédő hozta a kötelezőt a Tordas ellen, a Velence pedig meglepetésre pont nélkül maradt Száron. A Felcsút a Martonvásár otthonában hengerelt, a debütáló Németh Erik két góllal segítette a vendégeket. Az ifik között az Ercsi parádés teljesítménnyel rukkolt elő, 16-1-es győzelmet aratott. Jakus László egymaga hat gólig jutott. A megye kettőben biztosította elsőségét a Sárosd. A másik csoportban a Pusztavám előnye már tíz pontra rúg.
(Fejérfoci.hu)

Győr-Moson-Sopron megye

A megye egyes éllovas Csorna pénteken rangadót húzott be a dobogós Nyúl ellen. A megye kettőben a Győrszentiván–Győrújbarát rangadó döntetlennel ért véget, így az élen nem történt változás. A Hédervár őrzi nyolcpontos előnyét a Darnó előtt. Óriási meglepetésre a Dénesfa pont nélkül maradt a Szany otthonában. A megye háromban a Répcevis–Csapod mérkőzés a játékvezető bántalmazása miatt szakadt félbe.
(Kisalföldfoci.hu)

Hajdú-Bihar megye

Már egyáltalán nem meglepő egy hajdúsámsoni vereség – most is ez történt. A tavalyi szezont toronymagasan megnyerő együttesnek már csak matematikai esélye maradt a címvédésre. A DEAC is botlott, aminek a Sárrétudvari örült a legjobban. A megyei másodosztály Északi-csoportjában két forduló múlva bajnokot avathatnak a DSC vereségének köszönhetően. Délen a helyzet változatlan: a Püspökladány és a Báránd sem képes hibázni.
(Hajdubiharifoci.hu)

Heves megye

A megyei negyedosztályban olyan történt, ami nem sokszor fordul elő: a csoportot vezető Andornaktálya II csapata hatalmas hibát követett el, hiszen több mérkőzésen is előfordult, hogy két játékosa jogosulatlanul szerepelt. Ennek köszönhetően a csapattól 36 pontot vontak le, így elsőből utolsó előttiek lettek. A megyei első osztályban egyre valószínűbb, hogy két csapat verseng a továbbiakban az első helyért. A Nagyréde és az Egerszalók is nyert, így nekik van a legtöbb esélyük arra, hogy jövőre az NB III-ban szerepeljenek.
(Hevesfoci.hu)

Jász-Nagykun-Szolnok megye

Papíron is megnyerte a megye kettes bajnokságot a Nagyiván, miután hat fordulóval a vége előtt húsz pont a gárda előnye – a megye egyben erre még várni kell, de csak idő kérdése, hogy az ismét győzelmet arató Tiszafüred matematikailag is biztosítsa aranyérmét. A másodosztályban 5-5-ös meccset játszott egymással a Tiszaszentimre és a Zagyvarékas, egyébként megyei bajnokságokhoz képest szokatlanul sportszerű hétvégén vagyunk túl – a 23 felnőtt bajnoki mérkőzésen összesen három piros lap villant.
(Jászkunfoci.hu)

Komárom-Esztergom megye

Kiütéssel nyert a listavezető Kecskéd, hetet lőttek a Tatának a megyei első osztályban. A megye kettőben is kellett számolni a gólokat, a Nagyigmánd tízet vágott. A megye háromban nem mindennapi történet játszódott le: az egyik mérkőzésen a hazaiak nyolc, a vendégek tíz fővel álltak fel.
(Kefoci.hu)

Nógrád megye

Két érdekes eredményt is tartogatott a megye egy: a listavezető Somos 11-1-es vereséggel küldte haza a Nagybátonyt, míg a forduló előtt még nullapontos Palotás is örülhetett, miután idegenben 4-2-re győzte le a Pásztót. Az osztályhoz kapcsolódó további érdekesség, hogy a Mátranovák pályáját vandálok tették tönkre, ralipályának nézték a gyepet. A megye háromban kilenc fővel kiállva tudott 10-4-re nyerni Ludányhalásziban az Ipolyvece (Pásztor Sándor hét gólig jutott), míg a Kétbodony–Csitár mérkőzés idő előtt ért véget, mert a tíz fővel kiálló vendégektől egy szempillantás alatt három játékost is kiállított a bíró.
(Nográdfoci.hu)

Pest megye

Az NB III Közép-csoportjában listavezető Vác nagy meglepetésre kikapott Szekszárdon, de mivel a Dabas 1-1-et játszott a Kozármislennyel, Csank János csapatának előnye mindössze egy ponttal csökkent. Szezonbeli második sikerét aratta a sereghajtó Maglód – az áldozat az Orosháza volt. Keleten a Veresegyház tovább küzd a bennmaradásért: bár most 3-1-re kikapott a listavezető Kisvárdától, jelenleg nincs kiesőhelyen. A megyei első osztályban megerősítette harmadik helyét Urbán Flórián együttese, a Vecsés. Az újonc létére a második helyen álló Dabas-Gyón feltartóztathatatlannak tűnik, és a listavezető Érd is győzött. A másodosztály Északi-csoportjában 23 győzelem után első vereségét szenvedte a Kisnémedi: Koszta János hat gólt kapott a 6-3-ra nyerő Verőce otthonában. A vendégek matematikailag már korábban biztosították bajnoki címüket.
(Pestmegyeifoci.hu)

Somogy megye

Nem történt bajnokavatás a megye egyben, a Balatonlelle meglepetésre szezonbeli második vereségét szenvedte el a Marcali ellen, hazai pályán – az üldöző Balatonkeresztúr tíz gólt vágott a Nagyberkinek. A Segesd–Karád rangadón ismét villant Kuti Richárd, bombagóljáról videó is készült. A megye kettőben 11-0-ra ütötte ki ellenfelét a Somogyvár, Öreglakon viszont súlyos sérülés történt, a hazai játékost már a hetedik percben kórházba kellett szállítani kulcscsonttörés miatt. A megye háromban 9-0-ra nyert az éllovas Tarany (két gólról is készült videó), de a második helyen álló Háromfa is villant, ők nyolcgólos sikert arattak.
(Somogyfoci.hu)

Tolna megye

Hatalmas bravúr Szekszárdon: Kvanduk János tanítványai 2-1-re legyőzték a listavezető Vácot az NB III Közép-csoportjában. Gólcsúcsot döntött a Dombóvár a megye első osztályban: Bőzsöny János együttese 16-0-ra verte az Őcsényt. Az aranyéremért folyó csatában lépéshátrányba került a Bonyhád, mivel sima vereséget szenvedett a Paks II otthonában. Újra visszakerült az élre a Szekszárd II a megyei másodosztály Keleti-csoportjában, miután a tabella éllovasai, a Madocsa és a Dunakömlőd remiztek egymás ellen.
(Tolnafoci.hu)

Vas megye

Itt az internet új sztárja: a részeg őriszentpéteri szurkoló mindenkit kiosztott a megye kettes mérkőzésen. Az NB III-as Sárvárt az első félidőben kiütötte a Tatabánya. A megye egyben karnyújtásnyira került a Celldömölk a bajnoki címtől. A megye kettő rangadóján a Lukácsháza sima 4-0-ra verte a bajnokságot vezető Táplánszentkeresztet.
(Vasifoci.hu)

Veszprém megye

Őrzi első helyét a megyei első osztályban az Úrkút, az Öskü végleg leszakadni látszik, a FAK hátránya négy pontra rúg. A megye kettőben a listavezető Dudar otthonában kilenc gól esett, a hazaiak bő ötven percet emberhátrányban játszottak, de nyertek. Magyarpolány a 92. percben lőtt győztes gólt a Márkó ellen. A megye háromban az éllovas Somló SC rangadót bukott a Nemesgörzsöny ellen.
(Bakonyifoci.hu)

Zala megye

A megye egyben hétvégén se tudott nyerni a Lenti TE, immár négy forduló óta nyeretlen, és már a dobogóról is lecsúszott. A többi riválisa simán győzött a hétvégén, a Hévíz öt, az Andráshida hét, a Csesztreg nyolc gólt rúgott. A megye kettőben északon a Türje gólfesztivált tartott, 10-1-re ütötte ki a Vasboldogasszonyt. Délen a Páka döntetlent ért el az utolsó Galambok otthonában, és így már csak a tabella harmadik helyén állnak.
(Zalaifoci.hu)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik