Megyei foci

„Hemingway úr mindig a korláton belül sétálgat”

Meccs közben rúgott hasba egy játékost a szurkoló; élre ugrottak Bödéék; több megyei bajnokin is dolga akadt a rendőrségnek. Összeállítás az alsóbb ligák történéseiből.

Gyorsan szeretnél értesülni a focivilág híreiről? Csatlakozz hozzánk facebookon! Klikk.

Baranya megye

Az NB III-as megyei rangadón a Kozármisleny nem bírt a Szentlőrinccel. A megye egyben tovább szárnyal a Komló: az elmúlt hét mérkőzést megnyerték, 23 rúgott és egy tizenegyesből kapott gól a mérleg – a hétvégi forduló után már 10 ponttal vezetik a bajnokságot Varga Balázs tanítványai. A megyei II. osztályban is tovább növelte előnyét a Boda, így most már 9 ponttal vezeti a tabellát a Lovászhetény előtt.
(Baranyaifoci.hu)

Bács-Kiskun megye

BL-hangulatú meccset rendeztek a megyei I. osztályban, amelyről videó is készült – ugyanitt hihetetlen, tízgólos döntetlent játszott a KHTK és a Soltvadkert. A megyei II. osztály Északi csoportjában adminisztratív hiba miatt bukhatja a Lajosmizse elleni rangadón szerzett három pontot a bajnokesélyes Városföld, amelyben eltiltott játékos lépett pályára.
(Bácskiskunfoci.hu)

Békés megye

A kilenc gólt és két piros lapot hozó Pusztaföldvár-Magyarbánhegyes megye hármas meccs szolgáltatta a témát, mivel a játékvezető jegyzőkönyve szerint az egyik kiállított játékos a “szétverem ennek a b*zinak a fejét” szavak mellett hagyta el a pályát. A megye egyben botlott a Kondoros, és egyre fogy az előnye az Orosházi Rákóczi előtt. Az utánpótlásban az ifibajnokság teljes átszervezése került középpontba.
(Békésfoci.hu)

Borsod megye

Újabb fontos győzelmet aratott a Putnok, akik nem akarnak leszakadni a Kisvárdáról és továbbra is meg van az esélyük a csodára, arra, hogy feljussanak az NB II-be. A megye egyben visszaállt a világ rendje: három bajnoki után ismét nyert a Felsőzsolca és továbbra is versenyben vannak a bajnoki címért. A megye kettőben az első 18 fordulóban nyerő Bánhorváti hibázott, így az Ózd továbbra is reménykedhet, hogy utol éri őket.
(Bazfoci.hu)

Csongrád megye

Ez év egyik legnagyobb balhéja volt a Csongrád-Turbó-Szentesi Kinizsi megye egyes meccsen, ahol a szentesi harmincfős táborból ketten bementek a pályára illuminált állapotban, és amíg a labda játékban volt, egyikük hasba rúgta a Csongrád játékosát, Bánfi Tamást. A találkozón ráadásul két játékos is elájult, egyiküket mentő vitte kórházba. A drukkerek nyilatkozatot adtak ki, amelyben az áll: “azokat látjuk szívesen köreinkben, akik tudnak viselkedni”.
(Csongrádfoci.hu)

Fejér megye

A megye egyben helycsere történt a dobogón, a Velence meglepő vereségét ugyanis kihasználta a tavasszal remeklő Mór. Az ifik között a móriak tízet vágtak. A másodosztályban a Vál botlott, így a Pusztavám előnye tovább nőtt, a Sárosd 21. alkalommal nyert idén.
(Fejérfoci.hu)

Győr-Moson-Sopron megye

A megye egyben a címvédő meglepő vereséget szenvedett, az éllovas Csorna előnye már tíz pont. A megye kettőben az éllovasok között a Hédervár és Répcementi is elhúzni látszik, a dénesfaiak tízet vágtak hétvégén. A megye háromban az Ágfalva színeiben triplázó Németh Szabolcs lőtt szabadrúgásból bombagólt, de a rábapordányi Szédelyi is nagy gólt vágott. Mindkét találatot sikerült videón rögzíteni.
(Kisalföldfoci.hu)

Hajdú-Bihar megye

Érdemes a megyei II. osztállyal kezdeni: Duró József csapata, a Józsa megalázó vereséget szenvedett Debrecenben. A másik csoportban a listavezető DEAC botlott, de ez most nem annyira fájó számukra, hiszen a DSC sem tudta begyűjteni a három pontot. Az első osztályban egyre szorosabb a küzdelem: a bajnoki címre pályázók közül a Sámson és a DEAC is nyerni tudott, a Sárrétudvari azonban botlott, így négy pontra csökkent az előnye.
(Hajdúbiharifoci.hu)

Heves megye

Érdekes nyilatkozatot tett a hétvégi bajnoki után Sütő Szilárd, az NB III-as Felsőtárkány edzője. A Honvéd elleni vereséget követően azt mondta: „Voltam már itt több csapattal. Egy dolog nem változik: Hemingway úr mindig a korláton belül sétálgat, anélkül, hogy a kispadra regisztrálva lenne”. A megyei I. osztályban kikapott a listavezető Nagyréde, így a Heréd egyre közelebb kerül Gömöriékhez. A másodosztályban a listavezető Heves hibázott így a vesztett pontok tekintetében megint az Eger áll jobban.
(Hevesfoci.hu)

Jász-Nagykun-Szolnok megye

Nagyot bukott a Szolnok az NB II-ben, az NB III-ban viszont fontos pontot szerzett a Jászberény a dobogóért harcoló Kazincbarcika otthonában. A megye egyben az éllovas Tiszafüred pontot veszített, idén ez még csak másodszor fordult elő vele – viszont az üldöző Jászapáti is botlott, így nem tudta ezt kihasználni. A megye kettőben 6-0-s győzelemmel lépett fel a második helyre a Tiszagyenda, de a Nagyiván előnye 21 pont már velük szemben.
(Jászkunfoci.hu)

Komárom-Esztergom megye

Sokkolt mindenkit, hogy a megyei I. osztályban listavezető, tavasszal mindössze egy gólt kapó Kecskéd kikapott. Hasonlóan furcsa volt, hogy a Tata 8-2-re verte az Ácsot. A megye kettőben hétszáz percig nem kapott gólt a Nyergesújfalu, most viszont kikaptak. A megye háromban az Ászár-Nagyigmánd meccs félbeszakadt, mert három hazai játékost is kiállítottak.
(Kefoci.hu)

Nógrád megye

A bennmaradás szempontjából fontos győzelmet aratott a Gyöngyös ellen az NB III-as SBTC. A megye egyben a hosszabbítás pillanataiban szerzett góllal szakította meg az Érsekvadkert hosszú ideje tartó hazai veretlenségi sorozatát a Cered. A forduló legdurvább sztoriját a nyugati régióban jegyezhettük fel, ahol a Vanyarc kállói vendégjátékán összecsaptak a szurkolók, a csúcspont pedig akkor érkezett el, amikor egy kerékpár csapódott egy, a nézőket elsodorni akaró autó szélvédőjébe. A játékvezető a 82. percben beszüntette a szomszédvárak csatáját.
(Nógrádifoci.hu)

Somogy megye

Somogy megyében 15 perc alatt eldöntötte az NB II-es megyei rangadót a Siófok a Kaposvár ellen, előbbi ezzel szinte biztosan bent marad. A megye egyben rangadót nyert a Marcali, ötöt rúgott a Vasas, a megye kettőben történt negatív incidens is: Toponáron lefejelte az ellenfelet a vendégjátékos, csapattársa pedig üldözőbe vette a játékvezetőt. A megye négyben is villogtak a piros lapok, Bárdudvarnokon már fél óra után tíz a tíz ellen mérkőztek a felek. Az ifiknél elképesztő gólfesztivált rendeztek, volt 20-0-s, 20-2-es és 28-0-s kiütés is, közte mesterkilencessel és két mesternyolcassal.
(Somogyifoci.hu)

Tolna megye

Sorozatban harmadik mérkőzését nyerte a Szekszárd az NB III Közép csoportjában. A Bölcske orosházai vereségével lecsúszott a dobogóról. A megye I. osztályban kihasználta az éllovasok egymás elleni remijét a Bonyhád, és átvették a vezetést a tabellán. A megye kettő Keleti csoportjának rangadóján a Szekszárd II. hazai pályán kapott ki a Madocsától, ezzel élre ugrottak Bödéék.
(Tolnafoci.hu)

Vas megye

Balhé volt a Cák–Perenye megye hármas mérkőzésen: lökdösődés, hangos kiabálás, földre került partjelző, rendőri intézkedésre került sor, mert a hazaiak fenyegették a játékvezetőket. Az NB III-mas Sárvár hatgólos mérkőzésen ikszelt. A megye egyben hozták az élcsapatok a kötelezőt.
(Vasifoci.hu)

Veszprém megye

A megye egyes Balatonalmádi–Csetény bajnokin nem mindennapi eset történt: a szünetben a játékvezető egyszerre három vendégjátékost is kiállított. Helyszíni beszámolók szerint a Csetény érvényes találatát nem adta meg a spori, a játékosok pedig reklamáltak. A megye kettőben a Dudarnak továbbra sem lehet megálljt parancsolni. A megye háromban a legtöbb gól (9) Vaszaron esett.
(Bakonyifoci.hu)

Zala megye

Újra kikapott a Zalaegerszeg, de nincs edzőkérdés, továbbra is bíznak Lendvaiban. A megye egyben lemészárolta a Csesztreg a Letenyét, 14-1-el küldte őket haza. A listavezető Lenti kikapott Hévízen, de így is megőrizte vezető pozícióját a tabellán. A megye kettőben kétgólos előnyről ikszelt a Zalaszentgyörgy, akik már csak másodikok a tabellán.
(Zalaifoci.hu)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik