Megyei foci

Húsz perc alatt négy piros lap a megyei fociban

Gyorsan szeretnél értesülni a focivilág híreiről? Csatlakozz hozzánk facebookon! Klikk.

Bács megyében megyében megszakadt a Baja NB III-as győzelmi sorozata, a megye egyben viszont nyertek az esélyesek, azaz a Kiskunfélegyháza és a Híd SC is. A megye kettes Sükösd három tálca sörrel ünnepelte 6-0-s sikerét, amelyet fotón is megörökítettek.(bacskiskunfoci.hu)

Békés megyében a harmadosztályú együttesek mérlege hét meccs, egy pont, négy piros lap. A megyeegyes listavezető Kondoros csak ikszelt, de még így is nőtt az előnyük, hiszen az üldöző Orosházi Rákóczi kikapott. Húsvét örömére a békéscsabai Nyúl mesterhármast lőtt. (bekesfoci.hu)

Borsod megyében hatalmas meglepetésre a Putnok megverte a Kisvárda együttesét, így könnyen megeshet, hogy az a csapat nyeri a az NB III-as bajnokságot, mely az év elején a kiesés elkerülését tűzte ki célul. A Barcika és a Tiszaújváros megint botlott, a Cigánd fontos 3 pontot szerzett. A megyei II. osztályban nem született meglepetés, annál inkább az elsőben. A Felsőzsolca megint döntetlent játszott, így az a csapat amely 3 fordulóval ezelőtt még magabiztosan vezette a bajnokságot, lecsúszott a második helyre. A Tállya a listavezető.(bazfoci.hu)

Csongrád megyében gyakorlatilag szétrúgták az NB II-es Szeged 2011 játékosait – a súlyos sérülésekről fotókat is készítettek. A megyeegyes forduló a meglepetésekről szólt, ilyen a Mártély győzelme és a Tiszasziget veresége is.(csongradfoci.hu)

Csúcsrangadót rendeztek hétvégén a Fejér megyei I-ben, az éllovas Iváncsa hosszú nyeretlenségi sorozata pedig megszakadt, miután az üldöző Velence az idei szezonban elsőként tudta megverni a listavezetőt. A sárszentmiklósi Bezerédi Ádám mesterötössel villantott. A megye kettőben élre állt a Pusztavám, míg a Sárosd már 21 mérkőzés óta veretlen a szezonban. A megye háromban egyre nagyobb a Jenő előnye. (fejerfoci.hu)

A Megye I-ben az élmenők nem hibáztak Győr-Moson-Sopron megyében, a Nyúl SC sikeréért pedig húsvétvasárnap egy nyúl is szorított. Az ifik között az éllovas DAC ezúttal 13 gólig jutott. A megye kettőben meglepetésre botlott a Táp, így a Győrszentiván élre állt. A harmadosztályban a Felpéc ugrott a tabella élére, míg a hibázó Győrladamérra tovább tapad az Újrónafő.
Az NB II-es győri lányok 15 gólt rúgva ünnepeltek bajnoki elsőséget. (kisalfoldfoci.hu)

Rangadót játszottak hétvégén a Hajdú megyei I osztályban, hiszen a 3. helyezett DEAC fogadta a második Hajdúsámsont. A hazai győzelemnek leginkább a listavezető Sárrétudvari örülhetett, hiszen így már 6 ponttal vezetik a táblázatot. Elnézve formájukat egyre nagyobb az esély arra, hogy lassan bajnokcsapatot ünnepeljenek. A megyei II. osztályban semmilyen meglepő eredmény nem született. A listavezetők tartják jó formájukat, de a dobogósok is sorra nyertek. (hajdubiharifoci.hu/)

Heves megyében a legnagyobb vihart egy edzőváltás okozta. A megyei II. osztályban Báder János (aki korábban játszott a Fradiban is) az aktuális mérkőzés előtt 20 perccel tudta meg, hogy nem számítanak rá a jövőben a Szűcsi csapatánál. Minderről telefonon értesült. A megye egyben és kettőben is nyert a listavezető. A bajnoki táblázaton nincs változás. A megye III-ban 6 pontot szerzett a listavezető Apc egy hét alatt, hiszen a hétvégi győzelem mellett megkapták a Kömlő ellen megóvott meccs 3 pontját is. (hevesfoci.hu)

Jász-Nagykun-Szolnok megyében fontos győzelmet aratott az NB III-as Jászberény, a Megye I-ben pedig továbbra is tartja előnyét a Tiszafüred – viszont a két üldöző 5-0-ra ill. 6-0-ra hozta soros mérkőzését. Az U21-ben több mint hat (!) gólos átlagot hoztak az élvonalbeli csapatok, a Megye II-ben az éllovas Nagyiván már húsz ponttal vezeti a tabellát, az ifiknél pedig 15-0-s találkozó borzolta a kedélyeket.(jaszkunfoci.hu)

Nem zártak jól a hétvégén a Komárom-Esztergom megyei NB III-as csapatok. A Dorog és a Tatabánya is vereséget szenvedett. A megye egyben új erőre kapott az Ács, és folytatja jó sorozatát a Tata. A megye kettőben rangadókat játszottak, de nem változott a tabella. A megye háromban a Kisbér csapatától húsz perc alatt négy játékost állítottak ki, míg a Kömlőd meccs közben levonult a pályáról a Bakonysárkány ellen. (kefoci.hu)

Nógrád megyében az NB III-ban 2-0-s vereséget szenvedett a Cigáng otthonában az SBTC, Oláh Béla, a salgótarjániak edzője a mérkőzést követő nyilatkozatában nem volt jó kedvében, többek között azt is nehezményezte, hogy a hosszú megtett út ellenére meg üdítőre és szendvicsre sem volt pénze a nógrádi klubnak. A Megyei I. osztályban növelte előnyét a listavezető Somos, miután a korábban a második helyen álló, de 4-0-s ceredi vereségének köszönhetően onnét is lecsúszó Nőtincs csúnya pofonba szaladt bele az elmúlt körben. A keleti megye kettőben a Karancsberény nyerte a Karancsalja elleni rangadót, a forduló legnagyobb arányú győzelmét a Karancskesziben 10-2-re nyerő Varsány aratta. Nyugaton 0-0-t hozott a két első helyezett együttes csatája, a tavasszal még hibátlan Dejtár már egyenesen a dobogóig kúszott fel. A megye hármas pontvadászatokban nem történt semmi váratlan esemény, a három csoportot vezető Becske, Mohora, Felsőtold hármas – ugyan kisebb-nagyobb nehézségek árán-, de hozták a kötelezőt.(nogradifoci.hu)

Az anyagi csőd szélén álló Somogy megyei Siófok a ZTE elleni 3-0-s bravúrgyőzelemmel mutatta meg erejét az NB II-ben, a Kaposvár viszont egyre közelebb a kisebb szégyent jelentő NB III-hoz. A megyeegyben nagyon megszenvedett a listavezető Balatonlelle, 9-0-ra tudott nyerni a Segesd, a ifimeccsek közül pedig a Balatonszabadi 20-0-s győzelme kiemelendő – a megyeháromban a múlt heti 0-11 után 6-1-es sikerrel állt talpra a Háromfa. (somogyfoci.hu)

Tovább szárnyal a Tolna megyei Bölcske az NB-III. Közép csoportjában. Budai Dávidék a sereghajtó Maglód csapatát küldték haza egy hatossal. A Szekszárd kezd magára találni, múlt héten Maglódon, most hazai pályán szereztek három pontot az Orosháza ellen. A megye I-ben nyert az első öt helyezett, a Paks II. tavaszi negyedik mérkőzésén is gólzáporos győzelmet aratott, vasárnap a Kölesd ellen lőttek hatot Égerék. Óriási meglepetésre a tavasszal hibátlan és minden mérkőzésén gólfesztivált rendező Cikó vereséget szenvedett az eddigi utolsó Decs otthonában! (tolnafoci.hu)

Vas megyében a Sárvár megszerezte első idegenbeli győzelmét az NB III-ban, Csepelen nyertek 1-0-ra. A megye I.-ben a Király SZE hazai pályán szenvedett vereséget a Véptől, így a Celldömölk Csepregen aratott sikerével 9 pontra növelte az előnyét. A tavaszt 0 ponttal kezdő Bük már 10 pontnál jár. Vágusz Arnold a Jánosháza 7-2-es sikeréből 5 góllal vette ki a részét. A megye 2-ben a Táplánszentkereszt és az Egyházasrádóc magabiztosan vezeti a tabellát. A megye háromban a Nagysimonyi “nyócegyezett” az Egyházashetyével, és Belső Ádám klasszikus mesterhatost ért el 68 perc alatt. (vasifoci.hu)

Veszprém megyében a Megye I. listavezetője, az Úrkút csak döntetlenre volt képest hétvégén, az üldöző Ösküt pedig óriási meglepetésre a sereghajtó verte el. Bravúrgyőzelmet aratott a Balatonalmádi is. A Várpalota otthonában öt gól és ugyanennyi (!) piros villant.
A Megye II-ben a Dudar újfent nyerni tudott, a hazai pályán nyerő Ősi pedig feljött a második helyre. A Magyarpolány színeiben a 49 éves (!) Piri Ottó lőtt négy gólt. A harmadosztályban a Somló SC legyőzte az őszi bajnokot, és élre állt. A korábbi NB I-es játékosa, Bárányos Zsolt debütált Balatonszepezden. Meglepetésre a megye IV-ben ismét kikapott a Kéttornyúlak.(bakonyifoci.hu)

Zala megyében a Zalaegerszegi TE kiábrándító játékkal 3-0-ra kikapott a Siófoktól, ami kiverte a biztosítékot Lendvai Miklósnál. A megyei első osztályban 6 pontra nőtt a Lenti TE előnye, igaz a második Andráshida nem lépett pályára, mert a Csesztreg egy tornán vett részt a franciaországi Manneville városban. Alsóházi rangadón nyert a Kiskanizsa Tótszentmártonban. A megye II-ben délen a Zalaszentmihály nyert a listavezető Páka otthonában, és így átvette a vezetést. A megye háromban az Egervár 12 góllal tömte ki a Vaspör-OSE kapuját. Az Olajmunkás II. Dávid András 6 találatával győzött. (zalaifoci.hu)

Olvasói sztorik