Megyei foci

Hakan Sükürt idéző gól, sípcsonttörés

Összeállításunkban megtudhatják, mi történt hétvégén a legalsó ligák mérkőzésein.

Gyorsan szeretnél értesülni a focivilág híreiről? Csatlakozz hozzánk facebookon! Klikk.

Ritkán történik olyan, mint a Baranya megyei első osztályban, hogy az egymás elleni mérkőzésen mindkettő csapat szabálytalanságot követett el. A Villány-Szászvárderbin a hazaiak hatot cseréltek, míg az ellenfélből az egyik játékos 5 sárgával játszott. Az FB meg is semmisítette az eredményt és pontot vont le mindkettő csapattól. Az első osztályban igazi meglepetés nem volt, ha csak az nem meglepetés, hogy a fordulóban senkit nem állítottak ki. A Czibulka-csoportban a korábbi szoros élmezőny már kettészakadt, így már csak a Sellye II., Gyód és a Sásd csapata az élboly. A Tamási-csoportban a Lippó továbbra is pont nélkül áll, érdekesség, hogy a 18 mérkőzés alatt mindössze csak 8 gólt rúgtak. A megyei ifi bajnokságban viszont a PEAC 100%-os, 120 gólt rúgtak 16 mérkőzésen és mindössze 7-et kaptak. A megyei U.17-es bajnokságban is két rekord dőlhet meg: a Szigetvár 15 mérkőzésen 100%-os eddig, míg a Szederkény 0 pontos, -153-as gólaránnyal. Sajnos a kötelező utánpótlás csapatok és a rá fordítható TAO-pénzek még mindig nem növelték a színvonalat, inkább csak a kiskapukat keresik a csapatok. (baranyaifoci.hu)

Bács megyében a Bajáról szólt a hétvége: az ősszel kiesőnek tűnő NB III-as csapat bravúrral nyert sorozatban harmadjára, és felzárkózott a mezőnyhöz. A megye egyben élesedik a küzdelem, hiszen a Kiskunfélegyháza pontokat veszített Kalocsán, így a Híd SC három egységre megközelítette a tabella élén. (bacskiskunfoci.hu)

Békés megyében az NB III-as csapatok közül 2015-ben először nyert hazai pályán a Gyula, az Orosháza viszont kiesési rangadón kapott ki. A megye egyben a Kondoros veresége volt a meglepetés: az eddig veretlenül listavezető együttes Füzesgyarmaton, egy hajrágóllal maradt alul. (bekesfoci.hu)

Borsod megyében újabb pontokat vesztett a listavezető Felsőzsolca együttese, így az eddig nagyon magabiztos előnye 1 pontra csökkent az üldöző Tállyával szemben. A megyei II. osztályban elvesztette eddigi veretlenségét a Bánhorváti, így megszakadt a csapat rendkívüli sorozata – nem sikerült megszerezni a 19 győzelmet. (bazfoci.hu)

Csongrád megyében egy ütés tartotta lázban a futballszeretőket: az egyik makói szórakozóhely előtt Papp Sándor, a megyei II. osztályú Apátfalva exelnöke megütötte Majó Ádámot, a jelenlegi edzőt. A tréner elmondása szerint nem tud lábra állni – Papp elismerte az ütést, ám szerinte csak egy pofont adott Majónak, amelyre meg volt az oka. (csongradfoci.hu)

Az éllovas Iváncsa továbbra sem talál legyőzőre Fejér megyében, az idei szezonban tizenkilencedszer nyertek. a dobogósok sem hibáztak. Az ifik között a móriak 18 (!) góllal keserítették ellenfelüket, de a többi pályán is gólszüretet tartottak: hat helyszínen 62 találat született. A megye kettőben a veretlen Sárosd előnye tovább nőtt, mivel a riválisok mind botlottak. Hosszú idő után tudott győzni a sereghajtó Seregélyes. A Pákozd gól-és emberhátrányban lőtt hat gólt. Höltzl R. mesterötösig jutott. A megye hármas éllovas Nagyvenyim rangadót bukott a Sárszentmiklós II. ellen, a vendégek átvették az első helyet. (fejerfoci.hu)

A megye egyes éllovas Csorna nem hibázott a sereghajtó otthonában
Győr-Moson-Sopron megyében, a hazaiak pedig elveszítették kapusukat, Tóth O. kemény belépő után kötött ki a kórházban. A címvédő Győrszemere nagy meglepetésre idegenben botlott. Szintén komoly sérüléseket hozott a Baráti-Tét ifi bajnoki: Győri Patrikra lábszártörés miatt vár hosszú kihagyás. Illés Dánielnek letörött két foga, de egy Tét-játékost is kórházba kellett szállítani mentővel. A találkozón kétszer villant a piros. A megye kettőben az éllovas Táp egyébként tizenegy gólos meccsen nem hibázott, de Péren is tízszer rezgett a háló. Az óvári listavezető Hédervár kilencgólos meccsen ünnepelhetett, míg a soproni élmenő Dénesfa az üldöző Hegykőt gyűrte le hátrányból fordítva, három pirosat hozó mérkőzésen. Tucatnyi gólt lőtt a Vitnyéd, a megyehármas Győrasszonyfa meglepő vereséget szenvedett és elveszítette első helyét, ugyanez igaz a Bajcsra is. A győri lányok kilencgólos mérkőzésen nyertek az NB II-ben, hétvégén bajnokot avathatnak. (kisalfoldfoci.hu)

Hajdú-Bihar megyében érdemes a másodosztállyal kezdeni, hiszen a DEAC II csapata az év rangadóján két vállra fektette a DSC együttesét, így már szinte biztos a bajnoki címük. Az első osztályban semmilyen meglepetés nem történt, az első öt helyezett egyaránt begyűjtötte a 3 pontot. (hajdubiharifoci.hu)

Heves megyében 876.000 forint gyűlt össze a kis Dominiknak. Másfél évvel ezelőtt egy nagyon ritka gerinc daganatot diagnosztizáltak Ábrahám Dominik 8 éves ácsi kisfiúnál. Az ő segítségére sietett a Heves játékosa Mihics Péter, aki egy jótékonysági tornát szervezett. A kispályás megmérettetésen közel egymillió forint gyűlt össze, amit teljes egészében Dominik családja kapott meg. A megyei I. osztályban újabb rangadót veszített a Maklár, így egyre távolabb kerültek a bajnoki címtől. A megyei II. osztályban hatalmas meglepetésre kikapott a szebb napokat is megélt Eger együttese, így már nem ők vezetik a bajnokságot. (hevesfoci.hu)

Jász-Nagykun-Szolnok megyében elsősorban az U21-ben potyogtak a gólok, két 9-1-es kiütés is történt, a felnőtteknél az éllovas Tiszafüred a hajrában menekült meg, de így is 11 ponttal vezeti a tabellát. A Megye II.-ben kettős kisebb balhé és kettős kiállítás történt a KuTE-Jászboldoházán, az U21-nél pedig illik még kiemelni Gyulai Györgyöt, aki mesterötöst hintett.(jaszkunfoci.hu)

Komárom-Esztergom megye a jótékonyságtól hangos. Két fiatal focista súlyos betegséggel küzd, ezért a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia jótékonysági meccset játszik Lábatlanon. A magyar válogatott hétvégén dedikált egy mezt, az ebből befolyó összeget is a két fiatal családja kapja meg. A megye egyes bajnokságban Kiprich József együttesét verte egy góllal a listavezető, a második Komárom pedig le tudta győzni az előbb említett, egyébként harmadik helyen álló Lábatlant. A megye kettőben megszakadt a Vértessomló hat meccses győzelmi szériája, a Mocsától kaptak ki. A megye háromban zörögtek a csontok a Kömlőd-Császár meccsen, de a vendégek magabiztosan győztek, míg északon a két holtversenyben álló csapat meccsén a Vértestolna tudott nyerni, így ők vezetik a tabellát. (kefoci.hu)

Nógrád megyében az NBII-as SBTC igazi bravúrpontot könyvelhetett el a Keleti csoport legutóbbi fordulójában: a salgótarjáni együttes a bajnokság második helyén álló Putnokkal játszott 1-1-es döntetlent. A Megyei I. osztályban gálázott az Érsekvadkert, a tabella harmadik helyén tanyázó gárda 10-0-lal küldte haza a Palotást, a hazaiak támadója, Varga Gyula egymaga hat gólt és két asszisztot jegyzett. A Megyei másodosztály Keleti csoportjában a Kazár nem tétlenkedett, 15-0-lal intézték el a Lucfalvát. Nyugaton 0-3-as félidő után állt talpra a Nézsa és harcolt ki 3-3-as döntetlent a Romhánnyal szemben. A megye háromban a Roma SE Varsány aratta a hétvége diadalát, akik a saját pályájukon három éve veretlen Csécse sorozatát tudták megszakítani egy 2-1-es sikerrel. A közép csoportban elszenvedte első szezonbeli vereségét az éllovas Mohora, az Ipolyszög 2-1-es arányban tartóztatta fel a listavezetőt. A nyugati megye három legnagyobb érdekességére mérkőzés nélkül került sor: az Erdőkürt a Vanyarc elleni őszi, nézőtéri verekedés miatt félbeszakadt összecsapással kapcsolatos esetleges megtorlástól tartva el sem utazott soros riválisához, meccs nélkül feladták a párharcot.(nogradifoci.hu)

Brutálisan kiütötte a Megye III. Északi csoportját vezető Háromfát az ősi rivális Tarany Somogy megyében, 11-0 lett a találkozó végeredménye. A Megye II.-ben az éllovas Somogyvár hét, az üldöző Balatonszentgyörgy nyolc gólt vert, de a hétvége legnagyobb kiütése az U21-ben történt, ahol a Buzsák 16-0-ra (!) mosta le a Szőlősgyörököt. A Homokszentgyörgy-Potony meccsen is parázs volt a hangulat, az 58. percben egyszerre három vendégjátékos kapott piros lapot, a találkozó ezzel egy időben félbeszakadt. (somogyfoci.hu)

Bravúrosan szerepel tavasszal a Tolna megyei Bölcske az NB-III. Közép csoportban, újabb idegenbeli győzelmükkel dobogóra ugrottak Buzás Attila tanítványai. Helycsere történt a megye I-ben! Otthon botlott az eddigi listavezető Bonyhád, ezt kihasználva a Paks II. és a Dombóvár megelőzte riválisát. A Paks különösen elemében volt, 10-et lőttek otthon a tavalyi bajnok Bátaszéknek, Bor Dávid nyolcszor talált be a vendégek kapujába! Gólgazdag mérkőzést láthattak a nézők Őcsényben is, ahol Simon Balázs ötször köszönt be a Szedres ellen, ezzel nagyban hozzájárult a hazaiak 6-5-ös győzelméhez. (tolnafoci.hu)

Vas megyében a budaörsi Sabján Máté Hakan Sükür nyomdokaiba lépett, már a 11. másodperben bevette az NB3-as Sárvár kapuját – az esetről videó is készült!. A megye egyben a Celldömölk ötöt rámolt be a Répcelaknak, már hat ponttal vezeti a bajnokságot, a megye kettőben csak ikszre futotta az éllovas rumiaknak. (vasifoci.hu)

A Péti MTE tavasszal először tudott nyerni Veszprém megyében, rögtön nyolcgólos meccsen, Bajcsi András mesternégyesének is köszönhetően. Az Úrkút győzelemmel őrzi első helyét a tabellán. Az ifik között az Ugod lőtte a legtöbb (nyolc) gólt. A megye kettőben elhúzni látszik a Dudar, hétvégén nyolc találattal hengereltek, a riválisok botlottak. Az ifik között szintén a dudariak voltak a legeredményesebbek az idegenben lőtt 13 (!) góllal. A megye három északi csoportjában hétvégén rajtolt a tavaszi szezon, az őszi bajnok Vanyola pedig háromgólos vereséget szenvedett. A megye négyben a kislődiek lőtték a legtöbb (tíz) gólt. (bakonyifoci.hu)

Zala megyében megtört az átok, újra sikerült idegenben nyerni a Zalaegerszegnek, akiknek utoljára 2013m novemberében volt részük ilyesfajta sikerben. A megyei egyben a Hévíz és az Andráshida rangadója gól nélküli döntetlennel végződött., aminek Lentiben örültek a legjobban, hiszen három pontra növelték az előnyüket a tabellán. A megye kettőben elmaradt a balhé a Páka – Gutorfölde szomszédvári rangadón, jelentjük a riporterünk épségben hazaért! (zalaifoci.hu)

Olvasói sztorik