Megyei foci

Elindult a megyei foci is

Összeállításunkban megtudhatják, mi történt hétvégén a legalsó ligák mérkőzésein.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a focivilág híreiről? Csatlakozz hozzánk facebookon! Klikk.

Hétvégén nem csak az NB I-ben, de az alsóbb ligákban is útjára indult a labda. Az országban egyedülállóként készítettünk összefoglalót a megyei labdarúgás minden egyes fontos mozzanatáról.

Baranya megyében nem kezdődött jól a tavasz az NB III-as csapatoknak, hiszen a Kozármisleny vereséget szenvedett, míg a Szentlőrinc döntetlent ért el. A megyei első osztályban tovább szárnyal a Komló, míg a második helyezett Siklós 5-0-ra ütötte ki a Bogád csapatát. A téli edzőváltás továbbra sem segített a Szigetvár együttesén, amely hazai pályán négy gólt kapott a Sellyétől. A másodosztályban a Boda továbbra is hét ponttal vezeti a tabellát, míg a mezőny végen nagyon szoros a küzdelem. (Baranyaifoci.hu)

Bács-Kiskun megyében alaposan elverték az NB III-as Baját: a csapat 7-0-ra kapott ki Bölcskén. A megye egyes rajton az élcsapatok nem hibáztak, míg a megyei másodosztályban a kiskunfélegyházi sárdagasztás mellett egy 18-0-s ifjúsági meccs “színesítette” a hétvégét. (Bácskiskunfoci.hu)

Békés megyében csupán az NB-s csapatok játszottak tétmeccset: a gyulai albérletbe kényszerülő Békéscsaba 1912 Előre tavaszi második bajnokiját is 0-0-ra hozta – a vendég csákváriak szakembere, Bognár György szerint botrányos játékvezetés mellett. Az NB III-ban az anyagilag megrogyott Orosháza FC pontot szerzett a nyitányon. Edzőmeccsekben nagyüzem volt, az viszont szokatlan, hogy ezek közül kettőt is idő előtt fejeztek be balhé miatt… (Békésfoci.hu)

Megyei rangadót rendeztek Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A Kazincbarcika a Cigánd ellen játszott döntetlent az NB III Keleti-csoportjában. Az éllovas – ennek ellenére NB II-es licencet nem igénylő – Putnok visszaesett a második helyre a tabellán, mert két pontot Hajdúböszörményben hagyott, a Tiszaújváros pedig idegenben szerzett három pontot. A megyei első osztályban mindössze egy meglepetés született: a feljutásra hajtó Bogács döntetlent játszott Szentistvánon. A megye kettőben három csoportban zajlanak a küzdelmek, igaz foghíjasan, hiszen szinte mindenhonnan volt visszalépő a télen. Sajnos a Beret, a Sajószentpéter és az Erdőbénye sem vállalta a folytatást. A csoportok első helyezettjei mind győzelemmel kezdtek.(Bazfoci.hu)

Csongrád megyében az NB II-es Szeged 2011 ezúttal sem nyert, az NB III-as SZEOL SC viszont egy hajrágóllal legyőzte az ESMTK-t. A megyei bajnokságok közül elrajtolt az első osztály küzdelme, ahol a listavezető Hódmezővásárhely nagy nehezen legyőzte a Csongrádot, az üldöző Tápé viszont kikapott az UTC-től, így a vásárhelyiek előnye hét pontra nőtt a tabellán. (Csongrádfoci.hu)

Fejér megyében az első- és a másodosztály is folytatódott. Az NB III-ba igyekvő Iváncsa nyitásként hatot számolt ellenfelére, a csapat továbbra is veretlen. A Gárdony bravúros győzelmet aratott Újvárosban. A PAFC II kétgólos hátrányból mentett pontot. A Polgárdi győzelméről a télen Baranyából igazolt Andrasek Zsolt gondoskodott. A megye II-ben az éllovas Vál vereséggel kezdett, a Sárosd szoros meccsen nyert. Nyolc-nyolc gól született a Fehérvárcsurgó és a Nagylók meccsén. A másodosztályban hárman tripláztak hétvégén: Tanárki Mihály, Killer Máté Viktor és Zóka Richárd. (Fejérfoci.hu)

Győr-Moson-Sopron megyében elrajtolt a megye egy tavaszi időszaka. Az NB III-ba igyekvő Csorna könnyed győzelmet aratott Kapuváron. A Lipót–Lébény bajnokit három öngól színezte. A Beled odahaza nyert, Hegyi János két büntető hárításával segítette a csapatot. A DAC legyőzte a papíron esélyesebb Ménfőcsanakot. A Győrszemere–Petőháza találkozó a pálya használhatatlansága miatt maradt el. Kószás Krisztián januárban igazolt a megye egyes Nyúlról az NB II-be igyekvő Vácra, új csapatában pedig az NB III nyitófordulójában rögtön gólt szerzett. Parádés bemutatkozás! (Kisalföldfoci.hu)

Nem sikerült jól az NB III-as hétvége a Hajdú-Bihar megyei csapatoknak. A Hajdúböszörmény egy pontot szerzett, a DVSC-DEAC pedig vereséget szenvedett. A megyei első osztályban a Sárrétudvari növelte előnyét a táblázaton, hiszen győzelemmel rajtolt, míg meglepetésre a Hajdúsámson két pontot Ebesen hagyott. A hét egyik legjobb meccsét a Nagyhegyes játszotta a Hajdúdorog ellen. A hazaiak remek találkozón 8-3-ra nyertek. (Hajdúbiharifoci.hu)

Heves megyében is beindult a nagyüzem. Az NB III-ban megyei rangadót játszottak, ahol nagy meglepetésre az élbolyba tartozó FC Hatvan nem bírt a kiesés elől menekülő Gyöngyössel. A megyei osztályú csapatok is tétmeccsen rúgták a bőrt. Az első osztályú együttesek a kupában voltak érdekeltek, a dobogósok közül a Maklár és a Heréd is kipottyant, a Domoszló és a Detk pedig nagy nehézségek árán jutott tovább. A megyei másodosztályban az éllovasok magabiztos győzelmeket arattak. A feljutásra hajtó Eger, Visonta, Heves, Energia, Egerszólát ötös is behúzta a három pontot. (Hevesfoci.hu)

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei bajnoki rajt még várat magára a hétvégéig, de a helyiek szerint a Tiszafüred ugyanolyan formában futja végig a tavaszt is, ahogy az őszt – ebben az esetben bajnokot köszönthetünk majd személyükben. A Jászberény hozta a kötelezőt az NB III Keleti-csoportjában a Veresegyház ellen, a Szolnok viszont nem tudta kihasználni az emberelőnyt, így elszalasztotta a győzelmet a ZTE ellen az NB II-ben. (Jászkunfoci.hu)

Komárom-Esztergom megyében folytatódott a megye egyes és a megye kettes bajnokság. Az NB III-ban az eddig veretlen Dorog ismét nyerni tudott, míg a Tatabánya csak döntetlenre volt képes. Az első fordulóban az őszi megye egyes bajnok simán hozta a három pontot. Nagy meglepetést okozott az ősszel kereken nulla pontot szerzett Környe diadala. A megye kettes bajnokság első és második helyezettje játszott egymás ellen, de a vége döntetlen lett. (Kefoci.hu)

Meglepő sikerrel indította a tavaszt az eseménydús időszakon áteső Nógrád megyei SBTC. A salgótarjáni együttes a Honvéd-MFA vendégeként küzdötte ki az 1-0-s sikert. Időközben beindult a megyei Magyar Kupa is, az első fordulóban egy megyei első osztályú gárda búcsúzott: a Karancslapujtőt nagy meglepetésre a Zagyvaróna 2-2-vel ejtette ki, de kalapemelést érdemel még magasabb osztályban szereplő ellenfele kiverése miatt az Ipolytarnóc és a Roma SE Varsány együttese is. (Nógrádifoci.hu)

Pest megyében eseménydús hétvégén vagyunk túl. A régió két NB II-es csapata egymás ellen játszott, a házigazda Szigetszentmiklós a hajrában szerzett góllal 2-1-re nyert a Cegléd ellen. A harmadosztály Közép-csoportjában az egész őszt nyeretlenül abszolváló Maglód nagy meglepetésre a második helyezett Kozármisleny ellen aratta szezonbeli első sikerét, és mivel a listavezető Vác FC győzött, immár nyolc ponttal vezet. A megyei első osztályban éllovas Érdi VSE most kapott ki először, de még így is komoly különbséggel vezet az ötmeccses góltalan és nyeretlen sorozatát megszakító Vecsés előtt. (Pestmegyeifoci.hu)

Somogy megyében pörög a futballélet: az NB II-es Kaposvári Rákóczi télen kinevezett edzője már le is mondott és nyilatkozatában leírta a klub körüli áldatlan állapotot – a Siófok jó meccsen maradt alul a listavezető Vasas otthonában. Az NB III-as rajton a Nagyatád egy góllal kapott ki a pontlevonások után is erős Dorogtól, de a hétvégén a másodosztályt leszámítva elindultak a megyei bajnokságok is. Rögtön parázs meccseket vívtak a felek az élvonalban, a listavezető Balatonlelle egy vitatott esettel együtt húzta be a győzelmet. A harmadvonalban szenzációs, két piros lappal és tizenegyesekkel tarkított mérkőzésen nyert a Háromfa, a Tarany 15 (!) gólt vágott Kaposfőn, a negyedik osztályban pedig bomba-szabadrúgásgól döntött a szomszédvári rangadón. (Somogyifoci.hu)

Folytatódott az NB III. A Tolna megyei csapatok közül a Bölcske hazai pályán gólfesztivált rendezett a Baja ellen (7-0), a Szekszárd kikapott a Videoton II otthonában (2-1). A megye háromban őszről elmaradt mérkőzéseket pótoltak. Óriási meglepetésre az NB III-as játékosokkal tele tűzdelt Bölcske II kikapott az ősszel nem túl acélos Hőgyész otthonában (3-2), ezzel nem tudott őszi bajnok lenni! (Tolnafoci.hu)

Vas megyében elhalasztották a teljes megyei fordulót a pályák állapota miatt. Az NB III-as Sárvár kikapott hazai pályán a Győri ETO II-től. A Körmend felkészülési mérkőzésen szenvedett vereséget a Szentgotthárdtól. „Szeretnének az első háromban végezni” –mondta Körmendi FC vezetőedzője. (Vasifoci.hu)

Veszprém megyében a bajnokságok tavaszi nyitófordulója még várat magára. Az első osztály szereplői tétmeccsen hétvégén lépnek először pályára. A másodosztályban március közepén kezdődik a szezon. A megye egyetlen NB III-as együttese, a Balatonfüred harminc perc alatt lerendezte az MTE-t, így győzelemmel kezdte a szezont. (Bakonyifoci.hu)

Zala megyében megkezdődött a tavaszi szezon a megyei bajnokságokban. A megye egyben a Hévíz nyerte a rangadót a Gellénháza ellen, a Lenti fordítani tudott Semjénházán, az Andráshida idegenben, Csesztreg otthon tudott nyerni. A megye kettőben a Pákát most nem tréfálta meg a Zalaszentbalázs, nyerni tudott idegenben a Zalaszentmihály, és a Zalakomár. Döntetlen játszott a Páterdomb a Bödével! (Zalaifoci.hu)

Olvasói sztorik