Hiába az ultimátum, a Fehérvár ellen is folytatódott a Debrecen vesszőfutása

Zsinórban az ötödik bajnoki veresége volt Máté Csaba csapatának.

Hiába a vezetőségtől kapott ultimátum, a Debrecen 2-0-s vereséget szenvedett a Fehérvár otthonában az NB I 11. fordulójában,

Miután az előző körben a Loki odahaza kapott egy ötöst a Paks ellen, a vezetőség azt a célt tűzte ki, hogy nyerni kell a Fehérvár elleni bajnoki, illetve a Mezőkövesd elleni kupameccsen is, ellenkező esetben „a klub a játékosok és az edzők előre meghatározott, bizonyos célok elérése esetén járó keretéből egy konkrét összeget visszatart”.

Nos, a debreceni főnökség már keresheti, hogy ezt az összeget milyen jótékonysági célra ajánlja fel, Máté Csaba csapata ugyanis sorozatban az ötödik bajnokiját is elbukta.

A Fehérvár mindkét gólját a szlovén csatár, Gradisar szerezte, az elsőnél Katona szögletét fejelte be, majd az 55. percben Csongvai labdaszerzése után a kapuig gyalogolt az indítással. A Fehérvár is rossz sorozatban volt, mivel zsinórban négy tétmeccset vesztett el, de most kapóra jött számára, hogy a Loki még ennél is nagyobb hullámvölgyben van.

A Debrecen honlapján olvasható nyilatkozatában Máté Csaba úgy fogalmazott, le fog ülni a vezetőkkel, és értékelik a helyzetet.

NB I, 11. forduló:

Fehérvár FC – Debreceni VSC 2-0 (1-0)
Sóstói Stadion, 3418 néző, v.: Bognár T.
Fehérvár: Dala – Simut, Huszti, Serafimov, Spandler, Holender – Katona M. (Kovács M., 85.), Csongvai, Bedi (Kalmár, 89.), Szabó B. (Stefanelli, 66.) – Gradisar (Larsen, 85.).
DVSC: Megyeri – Stojkovic, Batik, Pellumbi (Dreskovic, 84.), Ferenczi (Kocsis D., 71.) – Lagator, Szűcs T. – Szécsi (Kaye, 63.), Dzsudzsák (Szuhodovszki, 63.), Domingues – Bárány (Silue, 71.).
gól: Gradisar (37., 55.)
sárga lap: Gradisar (66.), Kovács M. (90+2.), illetve Ferenczi (45+2.), Batik (63., 83.), Pellumbi (76.), Szuhodovszki (91.)
piros lap: Batik (83.)