Magyar foci

Ultimátumot kaptak a Debrecen-játékosok a vállalhatatlan zakó után

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

Szankciókról és a klub jövőbeli működéséről is döntéseket hoztak a labdarúgó OTP Bank Ligában utolsó előtti helyen álló Debreceni VSC vezetői a többségi tulajdonos képviselőivel közösen.

A Dvsc.hu-n olvasható hétfői közlemény szerint az elmúlt hetek eredménytelensége, valamint az utolsó, „vállalhatatlan mérkőzés” – a Paks szombaton 5-0-ra nyert a Nagyerdei Stadionban – után értékelték a helyzetet az illetékesek.

„A klub a játékosok és az edzők előre meghatározott, bizonyos célok elérése esetén járó keretéből egy konkrét összeget visszatart,

amihez csak akkor juthatnak hozzá, ha a szombati bajnokin legyőzik idegenben a Székesfehérvárt, valamint utána sikerrel veszik a mezőkövesdi kupamérkőzés jelentette akadályt is. Amennyiben ez nem következik be, az összeget jótékonysági célokra ajánlják fel

– áll a közleményben.

Az edzői stáb munkáját a fehérvári bajnoki és a mezőkövesdi kupameccs után, összességében értékeli majd a klubvezetés, de jelezték, hogy a szakemberek felé is komoly elvárásokat fogalmaztak meg, amelyek összhangban vannak a játékosok irányába támasztott követelményekkel.

Ugyanakkor a szakmai stáb szabad kezet kapott abban, hogy ha bármilyen szakmai vagy egyéb okból kifolyólag szankciót alkalmazna, azt a vezetők támogatni fogják

– tették hozzá.

Mindezek mellett a vezetőség úgy döntött, hogy a DVSC szervezeti struktúráját is átalakítja, és hétfőtől a sportigazgatói feladatokat „más konstrukcióban” látják el. Jelezték, hogy ennek megfelelően Hajk Hovakimjan a továbbiakban nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatóként dolgozik tovább Debrecenben.

A sorozatban négy vereségnél járó DVSC az OTP Bank Liga mostani idényében kilenc bajnoki meccsből csak kettőt nyert meg, és egy döntetlen mellett hatot elveszített, így csupán hét pontja van, és csak a Kecskemétet előzi meg a tabellán.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik