A 90. percben jött a dráma az Újpest meccsén

Az MTK közben Miskolcon nullázta le a DVTK-t.

Az Újpest hazai pályán 90. percben szerzett góllal 1-0-ra legyőzte a Nyíregyházát a labdarúgó OTP Bank Liga 10. fordulójának szombati játéknapján. Az újpestiek már hat mérkőzés óta veretlenek az élvonalban és a legutóbbi négy találkozójukon nem kaptak gólt.

Az Újpest bő fél órán keresztül kereste az ellenszert a Nyíregyháza jól megszervezett védekezésre, hiába futballoztak mezőnyfölényben a lila-fehérek, helyzeteket nem tudtak kidolgozni. A szünet előtti utolsó tíz percben viszont már képesek voltak veszélyt okozni a hazaiak, de a túloldalon Kovácsrétinek is volt egy ígéretes próbálkozása.

A fordulást követően változott a játék képe, a Nyíregyháza is egyre bátrabban merészkedett előre és Kovácsréti vezetésével több veszélyes helyzetet is teremtett. Mindeközben az Újpestnek is akadtak lehetőségei, mindkét együttes nyíltan futballozott, sokáig mégsem láthattak gólt a nézők.

A meccs embere.

A hajrára a vendégek beszorultak a saját térfelükre, a 90. percben Brodic egy csel után lőtt, a kapufáról kipattanó labdát pedig Duarte továbbította az üres kapuba, eldöntve ezzel a három pont sorsát.

A győztes gól:

Az MTK 2-0-ra győzött a Diósgyőr otthonában. A két csapat legutóbbi 16 egymás elleni mérkőzéséből csak egyet tudott megnyerni a DVTK.

Demjén Patrik volt a meccs legjobbja.

NB I, 10. forduló

Újpest FC-Nyíregyháza Spartacus FC 1-0 (0-0)
Szusza Ferenc Stadion, 6039 néző, v.: Rúsz
gólszerző: Duarte (90.)

 

Diósgyőri VTK-MTK Budapest 0-2 (0-2)
Miskolc, 5405 néző, v.: Derdák
gólszerzők: Kosznovszky (2.), Molnár R. (42.)