„Kurva gyenge” – otthon kaptak súlyos verést Dzsudzsák Balázsék

Képtelen a pontszerzésre Máté Csabával a Debrecen.

Továbbra sem tud még csak pontot sem szerezni Máté Csaba irányításával a Debrecen az NB I-ben, amely szombaton 5-0-ra kapott ki otthon a Pakstól. A csapat az utolsó előtti a bajnokságban.

Tíz perc sem kellett, hogy sakk-mattra játsszon egy helyzetet a vendég Paks a forduló első mérkőzésén, Vécsei vette be Megyeri kapuját. A Lokinak a folytatásban is csak momentumai voltak, majd Tóth duplázta meg a paksi előnyt, hogy a félidő vége előtt még Mezei is betaláljon egy szép, 22 méteres lövéssel.

Mezei Szabolcs látványos gólja:

Árulkodó tény: Máté Csaba négyet is cserélt a szünetben.

Lendületesen kezdett a Debrecen, mégis a Paks előtt adódtak a második félidő első helyzetei, Vécsei majd Papp lövését kellett Megyerinek védenie. Az 58. percben szépíthetett volna a Loki, de elakadt egy lövés a gólvonal előtt álló Silye lábában.

Amikor aztán a 65. percben jött a negyedik paksi gól, akkor a lelátón már zúgott a „kurva gyenge”.

A teljesítményre vonatkozó felkérdezés a továbbiakban is ment a lelátóról, különböző rigmusokkal. Nem segített ez a csapaton, Kocsis Gergő kézzel hárított egy lövést, amiért pirosat kapott, a paksi tizenegyest pedig Ötvös értékesítette.

Vécsei Bálint volt a meccs embere a Sofascore-nál.

A Paks 2017 után tudott ismét győzni Debrecenben, és a tabella élére ugrott, igaz, a Ferencváros két, a Felcsút egy mérkőzéssel játszott nála kevesebbet, azaz még visszaelőzhetik. A Debrecen utolsó előtti, de egy kecskeméti győzelemmel a tabella aljára is csúszhat.

A debreceni szurkolók a végén magukhoz hívták és a közvetítésben úgy látszott, hogy számon kérték a játékosokat. Dzsudzsák Balázs üvöltve terelte ki a többieket az öltözőfolyosóról.

NB I, 10. forduló

Debreceni VSC-Paksi FC 0-5 (0-3)
Debrecen, 4664 néző, v.: Erdős

Debrecen: Megyeri – Szécsi (Bárány, a szünetben), Batik, Dreskovic (Kocsis G., a szünetben), Ferenczi – Lagator, Szuhodovszki (Pellumbi, a szünetben) – Szűcs (Kocsis D., 67.), Dzsudzsák, Domingues – Silue (Stojkovic, a szünetben)

Paks: Kovácsik – Osváth, Ötvös, Kinyik, Szabó, Silye (Győrfi, 78.) – Mezei (Varga, 66.) Windecker (Horváth K., 77.), Vécsei, Papp (Gyurkits, 88.) – Tóth (Böde, 66.)

gól: Vécsei (9.), Tóth B. (32.), Mezei (41.), Papp K. (65.), Ötvös (77., büntetőből)

piros lap: Kocsis G. (75.)

sárga lap: Domingues (38.), Lagator (73.), illetve Mezei (40.), Silye (53.), Győrfi (85.), Kinyik (87.)

Kapcsolódó
Ébresztőt fúj az MLSZ: nem adtunk el játékosokat, miközben a légiósok jöttek-mentek
Az MLSZ második alkalommal rukkolt elő az európai országok és az NB I piaci viszonyainak az összehasonlításával. 152 oldal esszenciája.