Gera Zoltán NB I-es kispadot kapott

A Vasastól a szezon elején menesztett szakember veszi át a Kecskemétet.

Gera Zoltán a Kecskemét új vezetőedzője. A NB I-ben szereplő csapat kedden közölte, hogy a KTE-t 2021 júniusától irányító, a másodosztályból az élvonal második helyéig repítő Szabó Istvánnal közösen arra a döntésre jutottak, hogy a mostani gödörből csak úgy tudnak kijutni a kecskemétiek, ha edzőt váltanak.

Nem tartott sokáig az utód megtalálása, az a Gera érkezik a klubhoz, aki a szezont még a Vasasnál kezdte, de onnan a hullámzó teljesítmény miatt hamar elküldték. A korábbi 97-szeres válogatott játékosnak ez az első NB I-es vezetőedzői munkája.

„Tele vagyok tettvággyal, de a legfontosabb az, hogy csapat minél jobban szerepeljen. Az első benyomások jók, most már jöhet a munka. Valami megtört a csapaton belül, ebből az állapotból a lehető leggyorsabban ki kell jönni. A csapat karakterét, a játékosokat ismerem, egy keményen küzdő és dolgozó gárdáról van szó. Nagyon fontos, hogy az identitás erős maradjon, emellett visszanyerje a stabilitását a csapat, hiszen a pontok gyűjtését meg kell kezdeni, ez fontos az önbizalom és a hit szempontjából is. A játékosokat és a keretet bőven alkalmasnak tartom arra, hogy elérjük a céljainkat, illetve hatékonyan tudjunk együtt dolgozni” – mondta Gera Zoltán, aki elődjét is méltatta.

Szeretek fiatal játékosokkal dolgozni, mert befogadóak, ezt a korosztályos válogatottnál szerzett tapasztalataim alapján is mondhatom, így örülök, hogy erre lehetőségem lesz Kecskeméten is

– mondta Gera.

A Kecskemét jelenleg az NB I utolsó helyén áll, a bajnokságban a legutóbbi öt mérkőzését elveszítette. Hétvégén a Felcsútot fogadja a KTE.

Kapcsolódó
Bosnyák-magyar: Ha megőrizzük a státuszunkat, az még nem egyenlő a fejlődéssel
A magyar válogatott idegenben 2-0-ra győzte le Bosznia-Hercegovinát Szoboszlai Dominik két góljának köszönhetően. Az idei első Nemzetek Ligája-győzelemmel a mieink jó eséllyel minimum osztályozós helyen végeznek, a játék azonban igencsak visszafogottra sikeredett. Valóban ez a további fejlődés útja?