„Rendkívül nehéz volt meghozni ezt a döntést” – már nem Szabó István a Kecskemét vezetőedzője

A KTE-nél még úgy kezdték, hogy nem akarnak edzőt váltani a válogatott szünetben, aztán mégis a csere mellett döntöttek.

Már nem Szabó István az NB I-ben szereplő Kecskemét vezetőedzője. A klubhonlap beszámolója alapján nem is terveztek edzőt váltani az októberi válogatott szünetben a KTE-nél, de a Tatabánya ellen 2-0-ra elveszített felkészülési meccset követően Szabó és a vezetőség leült egyeztetni és arra a döntésre jutottak, hogy külön folytatják.

A tatabányai edzőmeccs után viszont ismét értékelnünk kellett, illetve elgondolkodnunk azon, hogy a rossz irányba mutató folyamatok megfordíthatóak-e. Rendkívül nehéz volt meghozni ezt a döntést, de elkerülhetetlennek éreztük.

Ettől függetlenül köszönettel tartozunk Szabó Istvánnak, hiszen az utóbbi évek sikereiben igen fontos szerepe volt, és a mostani gyengébb szereplés sem csak az ő felelőssége. Egy dolog biztos: mindenkitől sokkal több kell a folytatásban ahhoz, hogy újra elkezdjük gyűjteni a pontokat” – mondta Tóth Ákos, a klub sportigazgatója.

„Ez egy gyerekkori szerelem, hiszen a labdarúgást is itt kezdtem a KTE-nél, és ez a rajongás már sosem volt csökkenni. Mindig hálás leszek a klubnak, hogy itt futballozhattam, itt kezdhettem el az edzői pályát, illetve az utóbbi három és fél esztendőért, amikor vezetőedző lehettem. Ezalatt együttesen egy olyan csodát vittünk véghez, melyre korábban még nem volt példa. Feljutás, NB I-es ezüstérem, első nemzetközi siker, ezek mind élénken élnek bennem most is. Sokat kaptam a klubtól, a szurkolóktól. Különösen örülök annak, hogy kecskemétiként lehettem ennek részese, ami a drukkerek nélkül tényleg nem jöhetett volna létre” – mondta búcsúzóul Szabó István.

Szabót 2021 nyarán nevezték ki a Kecskemét élére, amely épp akkor harcolta ki a feljutást a másodosztályba. Szabó Istvánnak aztán ismét szintet lépett a csapat, amely 2023-ban ezüstérmes volt újoncként, amire korábban még nem volt példa a magyar futballban. Legutóbb a hatodik helyen zárt a KTE, amely most viszont kilenc forduló alatt szerzett öt pontjával az utolsó az NB I-ben.

Szabó István utódját később nevezi meg a Kecskemét.

Kapcsolódó
Szabó István, a kecskeméti „futballvarázsló”: Engem is erőből próbáltak betörni, ma már tudom, hogy ez nem jó
Interjú a KTE sikeredzőjével a többi közt arról, miért nincs meg a szükséges végzettsége, mire tanította meg egy pocsolya, miért favorizálja a magyar játékost a külföldivel szemben, illetve miért fontos az öltözőben a kommunikáció meg az igazságos szemlélet.