Szoboszlai Dominik volt a bosnyákok elleni meccs legjobbja

A magyar válogatott csapatkapitánya védekezésben és támadásban is nagyon hasznosan játszott.

A magyar válogatott hétfő este Szoboszlai Dominik duplájával 2-0-ra legyőzte Bosznia-Hercegovinát a Nemzetek Ligájában.

Nehezen indult a mérkőzés, az első tíz-tizenöt perc inkább a bosnyákokról szólt, de a magyarok kijöttek a szorításból. Szoboszlai végül a 38. percben gólra váltotta Nagy Zsolt indítását, ami nagyon jókor jött, Edin Dzeko pedig elhibázta az egyenlítési kísérletet. A magyar csapatkapitány térfélcsere után néhány perccel büntetőből is eredményes volt, de összességében is rengeteget melózott.

Árulkodó adalék, hogy a magyar csapat labdabirtoklása mindössze 34 százalék volt, így aztán mindenkinek sok energiáját emésztette fel a védekezés. Ahogy a statisztikai mutatók jelzik, két gólja mellett két kulcspasszt, egy szerelést és több megnyert párharcot is beletett a közösbe, támadásban pedig előszeretettel verte meg ellenfelé egy az egyben.

Szoboszlai a bosnyákok ellen.

Remélhetőleg a folytatásban is ezt a Szoboszlait látjuk majd, legközelebb november 16-án, Amszterdamban lép pályára a válogatott, majd három nappal később Budapesten, a németek ellen zárja a csoportkört.

Nemzetek Ligája, A divízió, 3. csoport, 4. forduló

Bosznia-Hercegovina – Magyarország 0-2 (0-1)
Zenica, Bilino Polje Stadion
v.: Taylor (angol)

Bosznia-Hercegovina: Vasilj – Gazibegovic (Omerovic – szünetben), Bicakcic, Katic, Kolasinac – Hajradinovic (Basic – 79.), Gigovic (Huseinbacic – 65.), Burnic (Tabakovic – 65.) – Tahirovic (Saric – 79.), Dzeko, Bajraktarevic

Magyarország: Dibusz – Fiola, Orbán, Botka – Bolla (Gera – 67.), Schäfer (Nagy Á. – 86.), Nikitscher, Nagy Zs. (Szűcs – 86.) – Sallai (Gazdag – 67.), Szoboszlai – Varga B. (Ádám – 78.)

gól: Szoboszlai (38., 50. – tizenegyesből)

sárga lap: Katic (24.), Kolasinac (60.), Huseinbasic (74.) ill. Fiola (87.)

A csoport állása:

1. Németország 10 pont

2. Hollandia 5 pont (+2-es gólkülönbség)

3. Magyarország 5 pont (-3-as gólkülönbség)

4. Bosznia-Hercegovina 1 pont