Magyar foci

Életmentő műtéten esett át a bajnoki után a 17 éves magyar focista

mlsz.hu
mlsz.hu

El kellett távolítani az egyik veséjét és ez élete is veszélyben volt Zója-Katona Márknak, írja a Telex.

Az ETO U19-es csapata Miskolcon, a DVTK ellen játszott, a második félidőben pedig vesetájékon rúgták meg a 17 éves, korosztályos válogatott játékost. Lecserélték, a hivatalosan a mérkőzésre kijelölt orvos megvizsgálta, de nem látta súlyosnak a sérülést.

A hazaúton a játékos rosszul lett, hányt, nagy fájdalmai voltak. Máté Győző, a győriek vezetőedzője a csapatorvossal konzultálva mentőt hívott az egyik autópálya-pihenőhöz. Kiderült, hogy

Zója-Katona egyik veséje megrepedt a rúgás következtében, vér szivárgott a hasüregébe.

A Telex cikke szerint ezután a miskolci kórházban életmentő műtétet hajtottak végre rajta, eltávolították a sérült vesét. A másik veséje szombaton még nem akart beindulni, vasárnap délelőttre kezdett el működni, ekkor ébresztették fel a mélyaltatásból Zója-Katonát.

A legfontosabb az egészség, sokkal fontosabb mint a futball! Jobbulást és kitartást kívánunk Zója-Katona Márknak. Most ez a legfontosabb

mondta a győriek 2-1-es győzelmével véget ért meccset követően Takács Péter, a diósgyőriek vezetőedzője, aki a Telex értesülései szerint a kórházban is meglátogatta az ETO futballistáját.

Olvasói sztorik