Bosnyák kapitány a magyarok elleni meccsről: Nehezebb mérkőzés vár ránk, mint a németek ellen

Kulcsemberük hiányzik majd a bosnyákoknak eltiltás miatt a hétfői találkozón.

Sergej Barbarez, a bosnyák labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint hétfőn a magyar labdarúgó-válogatott ellen nehezebb mérkőzés vár csapatára, mint amilyen a németekkel szembeni volt a Nemzetek Ligája A divíziójának előző fordulójában.

Barbarez a mérkőzést megelőző, vasárnapi sajtótájékoztatón elmondta, hogy az A divízióban való bennmaradás a fő célja a csapatnak, így mindent megtesznek majd azért, hogy megnyerjék a hétfői találkozót.

A sajtótájékoztatón továbbá elhangzott, hogy minden bosnyák játékos egészséges, viszont két játékosuk, Ermedin Demirovic (VfB Stuttgart) és Adrian Leon Barisic (FC Basel) nem léphetnek majd pályára sárga lapjaik miatt. Demirovic hiánya nagy érvágás lehet a hazaiaknak, mivel a Bundesligában idén hat fellépésén öt gólt is szerzett.

Nehezebb mérkőzés vár ránk, mint a németek ellen, mivel ez az első meccslabdánk a harmadik helyért, de minden meccshez motiváltan és felkészülten kell odaállnunk

– mondta Barbarez, majd az M4 Sport kérdésére elárulta, hogy a magyarok hasonló stílusban játszanak, ami számára kifejezetten kedvező.

Barbarez úgy fogalmazott, a magyar csapat az Eb-selejtezőkön és a nyári Európa-bajnokságon is bizonyított már, majd kiemelte, csodálja, hogy a magyar játékosok milyen büszkeséggel lépnek pályára az országukért, egyúttal azt is elmondta, hogy nehéz mérkőzésre számít. Szerinte a labdabirtoklás döntő fontosságú lesz hétfőn, a taktika pedig nagyban függ majd a magyarok játékától, mivel ha a vendégek agresszívan letámadják őket, akkor muszáj lesz védekezniük.

Felidézte, hogy a németek elleni 2-1-es vereség alkalmával az utolsó tíz percben ők is megmutatták, mennyire szépen tudnak játszani. „Ez egy kulcsmérkőzés lesz számunkra is, tudjuk milyen képességű csapat ellen játsszunk és azt is, hogy a magyarok mire képesek, de most mi leszünk otthon, és bízom benne, hogy jobbak leszünk, mint legutóbb a németek ellen.

Mindenki várja ezt az összecsapást, és mindenki tudja, hogy kinek, mennyire fontos a győzelem. Mi megpróbáljuk majd a lehető legjobbat nyújtani

– mondta az M4 Sportnak Nikola Katic, a bosnyák válogatottban idén bemutatkozó védő.

Három forduló után a pénteken Hollandiával 1-1-es döntetlent játszott magyar csapat 2 ponttal a harmadik helyen áll, míg a bosnyákok 1 ponttal a negyedikek az A divízió 3. csoportjában. Az NL lebonyolítása a mostani idényre változott, a négyes első és második helyezettje a jövő márciusi, oda-visszavágós negyeddöntőbe jut, a harmadik ugyancsak tavasz elején osztályozóra kényszerül a B divízió egyik csoportmásodikjával, míg a negyedik kiesik a másodosztályba.

A hétfőn 20.45 órakor Zenicában kezdődő összecsapást az M4 Sport élőben közvetíti.

Kapcsolódó
Bosnyák-magyar: újabb sérülés, Marco Rossi változtatni kényszerül
Egy kisebb izomsérülés miatt kényszerül Marco Rossi változtatni a Zenicába utazók névsorán.