Több mint másfél év után szerzett újra gólt a magyar csatár

Hosszú időszak végére tett pontot Németh András Málta ellen.

Németh András gólt szerzett az U21-es magyar válogatottban, a csatár pedig ezzel egy hosszú gólcsendet tört meg:

ezt megelőzően 2023 februárjában, a Heidenheim-Hamburg német másodosztályú bajnokin volt eredményes.

A 21 éves Németh egy jól eltalált lövéssel vette be a máltai kaput a két csapat Európa-bajnoki selejtezőjén, amivel 1-0-s előnyhöz juttatta csapatát, a későbbiekben azonban már nem volt ilyen pontos, több nagy lehetőséget is elrontott. A magyar csapat végül megszenvedett máltai ellenfelével az MTK stadionjában és csak 2-1-re nyert. Az már eldőlt, hogy nem jut ki a szlovákiai Eb-re a csapat.

Németh András gólja:

Ami Németh Andrást illeti, a játékos még 2023 elején igazolt a Genktől Hamburgba, ahol az első három meccsén két gólt is szerzett. Utána azonban következett a gólínség, és legtöbbször csak a meccsek végén állt be a HSV-ben a 2023-24-es szezonban, amit Marco Rossi is szóvá tett, ő azt javasolta a játékosnak, hogy váltson klubot. A kapitány egyébként már többször is nyíltan kritizálta Némethet.

„A potenciál megvan ebben a srácban. De vagy ezért, vagy azért, valami mindig hiányzik belőle, hogy egyről a kettőre jusson. Nem lehet alibizni mindig. Ha rosszul játszunk, nem győzünk, kikapunk, én mindig elsőként vállaltam a felelősséget. Ha nem hívok meg a válogatottba egy játékost, az nem azért van, mert nem látom, hanem mert ő nem tesz eleget a pályán ezért. Én a válogatottban nem akarok olyan játékost, aki alibizni próbál. Mindenekelőtt saját maga érdekében” – mondta például akkor, amikor az Eb előtti kerethirdetésnél Némethről kérdezték.

Németh András a nyáron csapatot váltott, kölcsönben a szintén a Bundesliga 2-ben játszó Münsterhez került, ahol egyre több lehetőséget kap. Gólt még nem szerzett új klubjánál, két gólpassznál jár eddig. Az újonc Münster az utolsó előtti helyen áll a bajnokságban.

Kapcsolódó
„Nincs szükségem segítségre, hogy tudjam, minden helyzet Szoboszlain megy keresztül”
Ronald Koeman óvatosan nyilatkozott a magyarok elleni Nemzetek Ligája-mérkőzés előtt.