Dibusz: Ugyanúgy készülök, mintha Gulácsi itt lenne velünk

Gulácsi Péter, az RB Leipzig labdarúgócsapatának kapusa Marco Rossi szövetségi kapitánnyal egyeztetve idén már nem szerepel a magyar válogatottban. Dibusz Dénes, a Ferencváros labdarúgója erre reagálva azt mondta, ő első számú kapusként ugyanúgy készül a válogatott meccsekre, mint másodikként.

Dibusz nem drámázza túl a helyzetet, hiszen tavaly hosszú ideig ő állt a válogatott kapujában.

„A legutóbbi szezont Gula sérülése miatt én védtem végig, szóval nem újdonság számomra a mostani helyzet, és egyébként sem nagyon szeretek a saját feladatomon kívül mással foglalkozni. Nem viheti most el semmi a fókuszt, hiszen fontos mérkőzések várnak ránk, tippelgetni pedig nem szeretnék” – nyilatkozta a Molcsapat.hu portálnak.

Szorítkozzunk a tényekre: Gula döntése a következő négy meccset érinti, én pedig ugyanúgy készülök az előttünk álló meccsekre, mintha itt lenne velünk ő is

– tette hozzá.

Ami a csapat formáját illeti, a Fradi kapusa úgy fogalmazott, valóban van egy kis megakadás akár a játékot, akár az eredményeket nézzük.

De a csapatunk nagy erénye a küzdeni tudás, úgyhogy nem aggódom.

Kapcsolódó
Tényleg jobban véd a válogatottban Dibusz, mint Gulácsi?
Még úgy is alig van különbség Dibusz Dénes és Gulácsi Péter válogatott tétmeccseken produkált védési hatékonysága között, hogy utóbbi statisztikailag is kimutathatóan jóval erősebb ellenfelekkel szemben őrizte eddig a nemzeti csapat kapuját.