„Büszke diósgyőri mivoltomat akartam megmutatni” – sérelmezi a DVTK szurkolója, hogy nem végezhette el a kezdőrúgást

Kicsit elvitte a fókuszt a hétvége magyar bajnoki mérkőzéseiről egy eset, amely Nyíregyházán történt, ahol a mérkőzés előtti kezdőrúgást egy DVTK-mezes szurkoló szerette volna elvégezni, ám ezt Bogár Gergő játékvezető megtiltotta neki. A diósgyőri Amigeleken.hu portál megszólaltatta Zoltánt, aki azt mondta, semmiféle provokáció nem állt szándékában, csak egy fricskát akart mutatni a rivális nyíregyházi tábornak.

A 20 éve Finnországban élő szurkoló minden hazalátogatásakor kihagyhatatlan programként éli meg a DVTK meccsét, de hosszú ideje jár válogatott mérkőzésekre is.

A 2020-as Európa bajnokságon önkéntesként tevékenykedett, egy hónapon keresztül segítette munkájával az MLSZ-t a budapesti mérkőzéseken, 2022-ben Helsinkiben a Szuperkupa-döntőn is közreműködött önkéntesként, de ott lesz pénteken a Magyarország-Hollandia Nemzetek Ligája mérkőzésen is, ahol a mozgássérült szurkolók stadionon belüli közlekedését fogja koordinálni – írta róla a portál.

Azt mondta, a leghatározottabban visszautasítja, hogy nyilvánvaló provokációnak vagy éppen trollkodásnak szánta, hogy vendégszurkolóként végezze el a kezdőrúgást.

Büszke diósgyőri mivoltomat akartam megmutatni és persze egy fricskát akartam mutatni a rivális nyíregyházi tábornak.

Nem tettem mást, mint kihasználtam egy kiskaput, egy hibát a rendszerben, a rendező klub részéről ugyanis az égvilágon semmiféle utalás nem volt arra vonatkozóan, hogy vendégszurkoló ne végezhetné el a kezdőrúgást. Én nem tettem mást, mint vásároltam egy szolgáltatást, amihez a játékvezető közbelépése miatt nem jutottam hozzá. Ezt sérelmezem” – nyilatkozta.

A tartalék játékvezető elmondta neki a kezdőrúgásra vonatkozó szabályokat, kiemelte, hogy nem lehet rávezetni egyik kapura sem a kezdőrúgást – ezzel Senkó Zsombor esete óta tisztában is volt.

„Ezért is volt teljességgel érthetetlen számomra, hogy az 1910.hu Facebook-oldalon miért jelent meg ezzel kapcsolatban olyan, ami egyáltalán nem felel meg a valóságnak, nevezetesen, hogy én rá akartam vezetni a labdát a kapura. Ráadásul ezt a valótlanságot országos médiumok is átvették.”

Azt mondta, az egy dolog, hogy a játékvezető nem engedte a pályára, de a legnagyobb megdöbbenésére fizikai kontaktusba lépett vele, amikor elkezdte letolni a pályáról.

„Ezt ugyanúgy fel lehet fogni provokációnak, mint ahogyan az MLSZ provokációnak szeretné beállítani az esetet. Lefelé jövet elmondtam neki a véleményemet… A tartalék játékvezető először nem értette, hogy mi is történt tulajdonképpen. Ő kérdezte tőlem, hogy miért jöttem le. Utána mondta, hogy valószínűleg biztonsági kockázatot látott az esetben a játékvezető, azért hozta meg a döntést, hogy nem végezhetem el a kezdőrúgást.”

Hozzátette, a nyíregyházi klub képviselője rendkívül korrekten jelezte, hogy mivel meghiúsult a szolgáltatás, aminek kifizette az árát, vissza fogják utalni neki az összeget.

Szerinte egy dolgot elért, hogy az eset meg fogja változtatni a magyarországi gyakorlatot, mert számos klubnál még hétfőn reggel is online megvásárolható volt bárki által a hazai mérkőzésük kezdőrúgása.

Hétfő délután a Fehérvár már ki is egészítette a hirdetést a következő szöveggel: »A szurkolói kezdőrúgás megvásárlásával a kezdőrúgó elfogadja, hogy a kezdőrúgást kizárólag a csomag részét képező mezben végezheti el«.

Kapcsolódó