Felfüggesztették a magyar teqballost, aki a román bírót gyalázta a vereség után

Néhány héten belül várható döntés az ügyében.

Botrányos körülmények között ért véget a budapesti Teqball World Series vegyes páros elődöntője: a magyar küldöttséget képviselő Kota Gabriella és Katz Balázs a lengyel Alicja Bartnicka és Marek Pokwap párosa ellen küzdött, és veszítette el a meccset kiélezett keretek között.

Kota úgy érezte, az ellenfél győzelmét eredményező pontnál a román játékvezető a kárukra tévedett, ezért a vereség után szidalmazta a sporit, majd az Instagram-oldalán egy olyan sztorit osztott meg, amelyben többek között az állt, hogy „utálunk szar Románia”.

Várható volt, hogy Kota viselkedése nem marad következmények nélkül, és a HVG azt írja, a Nemzetközi Teqball Szövetség (FITEQ) felfüggesztette a játékost, aki így nem vehet részt a FITEQ által szervezett versenyeken.

A teqballosok számára az idei év fő eseménye a decemberi, vietnámi világbajnokság lesz, és a közelgő vb miatt Kota ügyét kiemelten kezeli a nemzetközi szövetség.

Épp emiatt nem kizárt, hogy súlyos eltiltás lesz a vége. A FITEQ azt írja az oldalán, hogy a döntés néhány héten belül várható. Kota a világbajnokságra női és vegyes párosban is kvalifikálta magát.