Máté Csaba a harmadik vereség után: Nem akarom a szerencsére fogni, többet kell dolgozni

A Puskás Akadémia Wojciech Golla 89. percben szerzett találatával 1-0-ra legyőzte a Debrecent az NB I 9. fordulójának nyitómérkőzésén. Máté Csaba úgy értékelt, a Loki ismét egy fájdalmas vereségen van túl.

„Két vereség után érkeztünk ide, mindkét vesztes meccsen 3 gólt kaptunk, így azt volt a tervünk, hogy nagyobb erőket mozgósítunk a védekezésben. Ez annyiban teljesült, hogy a Puskásnak nem volt annyi helyzete, amennyi szokott lenni, ráadásul nekünk is volt esélyünk gólt szerezni” – nyilatkozta a klub hivatalos honlapján Máté Csaba, a DVSC edzője.

A végén a mi támadásunknál a kapufáról kifelé jött a labda, a második oldalon befelé pattant, de nem akarom a szerencsére fogni. Még többet kell dolgozni. Sajnálom, mert sok munkát tettünk a mérkőzésbe, mégsem sikerült pontot szerezni.

Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője szerint a betömörülő Debrecen ellen azzal könnyíthették volna meg a dolgukat, ha a mérkőzés korai szakaszában vezetést tudtak volna szerezni, ez azonban nem sikerült.

„Végig próbáltuk konstruktívan megbontani a Debrecen védelmét, de mivel elveszítették az előző két mérkőzésüket, így nem lepett meg, hogy védekező felfogással érkeztek hozzánk. Az ilyen taktika ellen mindig nehéz játszani, de nagyon boldog vagyok, hogy a végén ezt meg tudtuk oldani” – fogalmazott az M4sport.hu-n a magyar állampolgárságot csütörtökön megszerző szakember.

Kapcsolódó