Pascal Jansen: Nem tudom, miért nem adták meg a gólunkat, de a saját helyzeteinket jobban kell kihasználnunk

A Ferencváros kiegyenlített mérkőzést játszott hazai pályán a Tottenham Hotspurrel, végül azonban 2-1-es vereséget szenvedett a magyar bajnok Premier

A Ferencváros kiegyenlített mérkőzést játszott hazai pályán a Tottenham Hotspurrel, végül azonban 2-1-es vereséget szenvedett a magyar bajnok Premier League-es ellenfelétől. Az FTC így két fordulót követően nulla ponttal és mínusz kettes gólkülönbséggel áll az Európa Liga főtábláján.

Ha elveszítettél egy meccset, nem lehetsz elégedett

– kezdett bele értékelésébe Pascal Jansen, a Ferencváros vezetőedzője a meccset követő sajtótájékoztatón.

„Vereség és vereség közt is van különbség persze. A mostaniból tanulhatunk, miben kell még fejlődnünk. Elégedettek lehetünk a helyzetek kialakításában, bár lőhettünk volna több gólt. Erős ellenféllel játszottunk, amelyik nem sok teret enged. Még mindig nem tudom, miért nem adták meg a gólunkat. Tudtuk, hogy az ellenfél jobb oldalát támadhatjuk, és egy beadásból sikerült is gólt szerezni. De a helyzeteinket jobban ki kellene használni” – mondta a holland szakember.

Mohos Márton / 24.hu

Kérdésre elmondta, jobban kell reagálni a csapatának arra, ha gólt kap. Az MTK elleni bajnokin, amikor egy tizenegyest követően hátrányba kerültek, ez sikerült (3-1-re nyert végül idegenben az FTC), ugyanakkor egy gól mindig megváltoztatja a meccs képét, dinamikáját.

Az első 20 perc nagyon fontos minden meccsen, különösen a mi felfogásunkban. Jól is sikerült ezúttal, ezért is kár a meg nem adott gólunkért, de tiszteletben kell tartanunk a technológiát, találtak biztosan olyat, ami miatt érvényteleníteni kellett

– utalt visszafogottan a Ferencváros meg nem adott góljára, amikor a visszajátszás alapján nem volt egyértelmű, hogy lesen lett volna Varga Barnabás.

„Voltak olyanok a kezdőben, akik nemrég csatlakoztak, nekik is meg kell adni a lehetőséget, hogy hozzátegyék a magukét.

Matheus Saldanha is jól játszott, itt volt a tökéletes pillanat, hogy együtt kezdjenek Vargával, jól működtek együtt.

De a fókusz nem az egyéneken van, hanem azon, hogy nemzetközileg és hazai szinten is fejlődjön a csapat mérkőzésről mérkőzésre” – vélekedett Jansen, aki elmondta, felkészültek arra, hogy a Premier League egyik legintenzívebb fociját játssza a Tottenham, így át akarták játszani az ellenfél presszingjét, hogy az ezáltal megnyílt területekben sikerüljön megtalálni a labdával Saldanhát és Vargát.

Pascal Jansen a 24.hu-tól kapott kérdést arra a kissé meglepő húzására vonatkozóan, hogy Eldar Civic és Cristian Ramírez egyszerre kezdett.

„Kísérletezünk azzal, hogy különböző játékhelyzetekben próbáljuk ki Ramírezt és Cebrail Mackreckist, utóbbi sajnos nem állt rendelkezésre a mérkőzés elejétől kezdve. Ez minden játékosunknak egy kicsit új terület. Saldanha és Varga együtt játszatása elég támadó szellemű volt, Civic is szeret támadni, és kellettek a jó beadások a tizenhatoson belülre, ahol két jó befejező ember várta a labdákat. Ilyen helyzetekből volt az érvénytelenített gólunk is, illetve az érvényes is. Ha pedig a labda nélküli játékról van szó, akkor a Spurs egy az egyekre készül a széleken, az ilyen helyzetekben Civic be tudott segíteni Ramíreznek” – magyarázta Jansen.

Mohos Márton / 24.hu

Ange Postecoglou, a Tottenham menedzsere a legtöbb kérdést arra vonatkozóan kapta, hogy jelentősen felforgatta a kezdőcsapatát, mindössze négy játékost jelölt azok közül, akik a Manchester United legyőzésekor is kezdtek, és négy tinédzsernek is lehetőséget adott. Mikey Moore mindössze 17, Lucas Bergvall és Archie Gray 18, Will Lankshear pedig 19 évesen kezdett a Groupama Arénában.

Mindegy, hogy kivel játszol az európai kupaporondon, az mindig nagy kihívást jelent, elég megnézni, most is milyen hangulatot teremtett a közönség. Sok változtatást hajtottunk végre a csapaton, beleértve a fiatalok bevetését, de jól kezelték a helyzetet. Jól védekeztünk, jól futballoztunk, talán több gólt is lőhettünk volna, de a csapat becsületére válik, hogy nyertünk

– mondta Postecoglu, aki szerint egyáltalán nem megszokott, hogy ilyen fiatalon megállják a helyüket a játékosok, és ugyan fel lehet hozni példaként a barcelonai Lamine Yamalt, de ő nem szokványos tehetség. Megjegyezte azt is, hogy minden egyes fiatal játékos, akit pályára küldött, megdolgozott azért a lehetőségért, amit kapott, és élni is tudott vele.

Elismerően beszélt a Ferencvárosról és a szurkolóiról is, mint mondta, amikor a Celtic edzője volt, akkor sem volt könnyű dolga a Népligetben, és ezúttal is meg kellett küzdeniük a győzelemért.

Tudtuk, hogy kemény kihívás lesz, de azt hiszem, hogy az Európa Ligában minden idelátogató csapatnak nehéz dolga lesz

– jegyezte meg az ausztrál szakember.

Mohos Márton / 24.hu

Postecoglout csak kicsit lepte meg a Ferencváros, de biztos volt abban, hogy csapata erősebb, felkészültebb mindenkinél. Így miután átvészelte a Spurs az első 20 percet már azt érezte, hogy egyre jobbak lesznek, irányítják a mérkőzést.

Az első 20 perc minden európai idegenbeli mérkőzésen rendkívül fontos időszak, ilyenkor a közönség hajtja az ellenfelet. Elkerülhetetlen, hogy az otthon lévő csapatnak legyen egy erős periódusa, amikor dominál, de úgy gondolom, megtörtük őket és megszereztük a vezetést

– mondta a Tottenham vezetőedzője.

A 24.hu arról kérdezte, hogy Gray és Ben Davies helyet cseréltek a második félidőben, mire úgy felelt, hogy úgy érezte, csapata kezd felülkerekedni ellenfelén, és mivel Gray kifejezetten jó futó, így ha a bal szélre kerülne, akkor többet tudna előre törne, míg Davies a védekezésben segítene sokat.

A Ferencváros legközelebb a Nizzát fogadja hazai pályán az Európa Ligában, és a Tottenham is otthon fogadja majd az AZ Alkmaart.

Kapcsolódó
Eltört a Ferencváros hátvédjének kulcscsontja
Súlyos sérülést szenvedett a Tottenham Hotspur ellen.