„Látom a vonalakat, de még így sem vagyok biztos abban, hogy les volt” – az angol szakkommentátor nem értette, miért vette el a VAR Varga fejesgólját

Centiken múlt.

A Tottenham elleni, 2-1-re elveszített Európa Liga-meccs után Varga Barnabás, az FTC magyar válogatott csatára azt nyilatkozta, több volt a mérkőzésben, és talán minden máshogy alakulhatott volna, ha ők szerzik meg a vezetést.

A 17. percben ehhez egészen közel állt a Fradi, Varga ugyanis a Tottenham hálóba fejelt, de a VAR végül elvette a találatot. Pascal Jansen, az FTC edzője a meccs után úgy fogalmazott:

még mindig nem tudom, miért nem adták meg a gólunkat.

Az angol válogatott korábbi szövetségi kapitánya, a TNT Sports szakkommentátorjaként dolgozó Glenn Hoddle is értetlenkedett egy sort a közvetítés során, amiért elvették Varga gólját.

„Nagyszerű volt, szépen építették fel a támadást, és szép volt a fejes” – mondta Hoddle, aki sokáig úgy gondolta, Adama Traoré pozíciója miatt vizsgálták a szituációt.

„Ezt bizony megúszta a Tottenham” – nyugtázta Hoddle, miután a VAR döntése nyomán maradt a 0-0-s állás, és a közvetítésben csak a félidőben mutatták meg a berajzolt vonalakat, amelyek révén kiderült, hogy nem azért vették el a Fradi gólját, mert a lesen lévő Traoré zavarta Guglielmo Vicario kapust a kilátásban, hanem azért, mert Varga a térde miatt lesen volt a beívelésnél.

„Ez hihetetlenül kevésen múlt. Látom a vonalakat, de még így sem vagyok biztos abban, hogy les volt” – mondta a 66 éves Hoddle, aki játékosként és edzőként is szolgálta a Tottenhamet.

Az alapszakasz első két fordulója után a londoni csapat hibátlan, a Fradinak ellenben nincs még pontja.