Magyar foci bajnokok ligája

Gulácsi a döntéséről: Az eszemre hallgattam a szívem helyett

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu
Gulácsi Péter, az RB Leipzig 58-szoros magyar labdarúgó-válogatott kapusa egy Instagram-sztoriban adott ki közleményt, amelyben beszámolt arról, miért kérte Marco Rossi szövetségi kapitánytól, hogy tekintsen el játékától az idei további találkozókon.

„Az elmúlt napok találgatási és helytelen fordításai miatt szeretném tisztázni a kialakult helyzetet., Azzal a kéréssel fordultam a szövetségi kapitány felé egy héttel ezelőtt, hogy a következő két válogatott összetartásra ne hívjon meg.

Az egyéves kihagyásom óta most először van olyan sorozatterhelésem, ahol folyamatosan heti két mérkőzésünk van, a Bundesligában, a Bajnokok Ligájában és a Német Kupában, egészek karácsonyig. 34 évesen, tanulva a sérülésemből és az ahhoz vezető okokból szeretnék időt adni magamnak a fizikális és mentális regenerációra. nemcsak a rengeteg mérkőzése, hanem a folyamatos utazás és a meccsek közötti kevés edzéslehetőség miatt is.

10 éve vagyok magyar válogatott, voltam már harmadik, második és első számú kapusa is a csapatnak, minden szerepben számíthatott rám az akkori szövetségi kapitány, ezalatt a tíz év alatt összeadva több, mint egy évet töltöttem válogatott edzőtáborokban.

A címeres mezt viselni mindig a legnagyobb megtiszteltetés egy játékos karrierjében. Szeretnék még évekig a legmagasabb szinten játszani, ezért most az eszemre hallgattam a szívem helyett.

A jövővel kapcsolatban abban maradtunk a kapitánnyal, hogy a márciusi összetartás előtt újra beszélünk.

Hajrá magyarok!”

Kapcsolódó
„Meglátjuk, mit hoz a jövő” – Gulácsi arról beszélt, miért maradt ki a válogatottból
A magyar válogatott és a Lipcse kapusa saját döntéséből 2024-ben már nem véd a nemzeti csapatban.
Olvasói sztorik