Magyar foci

Hatalmas meccsen a Nyíregyháza nyerte a keleti rangadót

Derencsényi István / MTI
Bárány Donát (DVSC) és Gengeliczki Gergő (Nyíregyháza) harca
Derencsényi István / MTI
Bárány Donát (DVSC) és Gengeliczki Gergő (Nyíregyháza) harca
Az újonc Nyíregyháza teltházas mérkőzésen 3-2-re legyőzte a vendég Debrecent a labdarúgó NB I 7. fordulójának szombat este játszott keleti rangadóján. A DVSC kispadján ez volt az első bajnoki mérkőzése Máté Csaba vezetőedzőnek.

Többet volt a labda az első félidőben a hazaiaknál, mégis a vendégek kerültek előnybe már a nyolcadik percben egy szerencsésnek mondható góllal. A folytatásban a kifejezetten aktívan futballozó Kovácsréti vezérletével, valamint a szintén jól játszó Toma és Navratil főszereplésével hamar sikerült egyenlítenie, majd – némi szerencsével – fordítania is a Nyíregyházának. A hazaiak végig magasan letámadták a riválist, amely így kifejezetten nehezen tudott kibontakozni.

Fordulás után nem változott jelentős mértékben a játék képe, a DVSC kettős cseréje után két perccel pedig növelni tudta az előnyét a vendéglátó csapat: Navratil duplázott, ezúttal nem kellett a gólhoz neki szerencse, ellenben nagyszerű helyzetfelismeréssel, a kimozduló kapust átemelve hozta magát olyan pozícióba, hogy aztán már csak az üres kapuba kellett bepasszolnia a labdát.

Arról, hogy a hajrá izgalmas legyen, Dzsudzsák Balázs tehetett tizenegyesből, és miután a debreceni csapatkapitány nem hibázott a büntetőnél, az utolsó tíz percben a vendégek hajthattak az egy pont megszerzéséért. A végjáték meglehetősen parázs volt, de az összességében végig jobban futballozó Nyíregyháza megérdemelten tartotta otthon a három pontot a szurkolótáboroknak is köszönhetően kifejezetten jó hangulatú rangadón.

NB I, 7. forduló

Nyíregyháza Spartacus FC – Debreceni VSC 3-2 (2-1)
Nyíregyháza, 8000 néző
v: Berke
Nyíregyháza: Tóth B. – Baki, Gengeliczki, Jokic (Keresztes, 73.) – Navratil (Pinte, 83.), Keita, Toma (Kvekveszkiri, 84.), Nagy B. – Kovácsréti, Eppel (Ramos, a szünetben), Nagy D. (Gresó, 76.)
DVSC: Megyeri – Kocsis G. (Stojkovic, 63.), Dreskovic, Pellumbi, Ferenczi (Silue, 73.) – Lagator (Djurasek, 73.), Dzsudzsák – Kocsis D. (Domingues, a szünetben), Szűcs, Szécsi (Vajda B., 63.) – Bárány
gól: Nagy B. (23.), Navratil (36., 65.), illetve Pellumbi (8.), Dzsudzsák (79., 11-esből)
sárga lap: Toma (32.), Kovácsréti (45+2.), Keita (78.), Gresó (84.), Baki (92.), illetve Dreskovic (61.), Silue (89.)

(MTI)

Kapcsolódó
Nem bírta kihasználni emberelőnyét a DVTK Újpesten
A lila-fehérek veretlenségi sorozata három, a vendégeké pedig négy mérkőzésre nőtt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik