A Paks kupaellenfele nem nyugodott bele, hogy az MLSZ 3-0-val Bödééknek adta a meccset

Még az is lehet, hogy le kell játszani a meccset.

Felülvizsgálati kérelmet nyújtott be a Magyar Labdarúgó Szövetséghez (MLSZ) a vármegyei első osztályú Mezőörs KSE a címvédő Paksi FC elleni Magyar Kupa-mérkőzés miatt, amelyet az MLSZ 3-0-s gólkülönbséggel, játék nélkül igazolt a paksiak javára.

A Mezőörs a Pakssal egyetértésben az időjárási körülmények miatt kérte a találkozó október 9-re halasztását, ezt viszont az MLSZ határozatban elutasította, melynek nyomán a házigazda mezőörsiek elálltak az összecsapás múlt szombati megrendezésétől. A Paks így játék nélkül jutott a 32 közé, ugyanakkor a Nemzeti Sport értesülése szerint Szőke Barnabás, a Mezőörs elnöke hétfőn felülvizsgálati kérelmet nyújtott be az MLSZ fellebbviteli bizottságához, döntés még nincs.

Hétfőn elkészült a következő forduló párosítása, és kiderült, hogy a Mezőörs-Paks továbbjutója a nyolcszoros kupagyőztes, jelenleg NB II-es Budapest Honvéddal találkozik a legjobb 32 között.

Az NB I-ben szereplő csapatok – egy kivétellel – elkerülték egymást, ugyanis csak a Fehérvár FC találkozhat hozzá hasonlóan élvonalbeli riválissal, amennyiben a Diósgyőr a papírformának megfelelően hétfő este legyőzi idegenben a másodosztályú Kazincbarcikát.

A húzáson az is eldőlt, hogy lesz legalább két harmadosztályú, vagy megye I-es csapat a nyolcaddöntőben, miután a mostani fordulóban Gödöllő-Dorog és Tarpa-Iváncsa párharcokat is rendeznek. A továbbjutás minden esetben egy mérkőzésen dől el, osztálykülönbség esetén az alacsonyabb ligában szereplő együttes a pályaválasztó. A forduló hivatalos játéknapja október 30., szerda.

A MOL Magyar Kupa 4. fordulójának párosításai (a nyolcaddöntőbe jutásért):

Fehérvár FC – Kolorcity Kazincbarcika SC (NB II)/Diósgyőri VTK
Credobus Mosonmagyaróvár (NB III) – ETO FC Győr
FC Sopron (NB III) – Soroksár SC (NB II)
BVSC-Zugló (NB II) – Újpest FC
FC Ajka (NB II) – Nyíregyháza Spartacus FC
Gödöllői SK (megyei I.) – Dorogi FC (NB III)
ESMTK (NB III) – Gyirmót FC Győr (NB II)
Tarpa SC (megyei I.) – Iváncsa KSE (NB III)
Mezőkövesd Zsóry FC (NB II) – Debreceni VSC
Karcagi SE (NB III) – Kecskeméti TE
Opus Tigáz Tatabánya (NB III) – Puskás Akadémia FC
Facultas-Tiszafüredi VSE (NB III) – Ferencvárosi TC
Szeged-Csanád Grosics Akadémia (NB II) – MTK Budapest
Balatonalmádi SE (megyei I.) – Kisvárda Master Good (NB II)
Budapest Honvéd FC (NB II) – Paksi FC/Mezőörs KSE (megyei I.)
Szentlőrinc (NB II) – Zalaegerszegi TE FC