Magyar foci

Ahogy beállt, eldöntötte a Budafok elleni kupameccset a Fradi 3 millió eurós brazilja

M4 Sport
M4 Sport

A Ferencváros a 3 millió euróért megvett Matheus Saldanha vezérletével győzött az NB II-es Budafok ellen a Magyar Kupában.

A Fradi az első félidőben is nagy fölényben játszott, a budafoki védők többször is kulcsfontosságú pillanatban mutattak be nagy mentést, de volt a hazaiaknak is egy lehetőségük, ám Vasvári a kapufát találta el.

A meccs fordulópontja akkor jött el, amikor a 60. percben Pascal Jansen hármat cserélt, és bejött a tavalyi szerb gólkirály, a brazil Saldanha. Aki egy perccel később meg is szerezte első gólját, Kálnoki-Kis mellett ért oda a labdára, és éles szögből elpöckölte a hosszúba.

A 25 éves brazil támadó a második gólban is főszerepet játszott, rabonával tette kapura a labdát, amit Horváth András még védett, ám a kipattanót Abu Fani bepofozta.

Saldanha kétgólos előny után sem állt le, és ő alakította ki a végeredményt, amikor Traoré előkészítése után egy átvétel után a bal sarokba simította a labdát.

A vasárnap pályára lépő másik két NB I-es klub közül a Puskás Akadémia fölényesen, számos helyzetet kihagyva is 7-0-ra győzött a Haladás stadionjában, a Kecskemét pedig 4-0-ra verte idegenben a Kozármislenyt.

MOL Magyar Kupa, 3. forduló (a 32 közé jutásért):

Budafoki MTE (NB II) – Ferencvárosi TC 0-3 (0-0)
BKV Előre (NB III) – Gyirmót FC Győr (NB II) 1-5 (0-3)
Csornai SE (megyei I.) – Gödöllői SK (megyei I.) 1-2 (1-0)
HR-Rent Kozármisleny (NB II) – Kecskeméti TE 0-4 (0-3)
Szombathelyi MÁV Haladás VSE (NB III) – Puskás Akadémia FC 0-7 (0-2)

Olvasói sztorik