Magyar foci

Nagy Ádámnak nem előrelépés az NB I, sokszor kikosarazta a Fradit

Jan Fromme / firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP
Nagy Ádám egyelőre nem tervezi a hazatérést
Jan Fromme / firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP
Nagy Ádám egyelőre nem tervezi a hazatérést
Bár a vezetés nem elégedett a legutóbbi három mérkőzésen nyújtott teljesítménnyel, a Ferencváros elérte a kitűzött célt, ott van az Európa Liga főtábláján, a bajnokságban pedig négyből négy mérkőzést megnyert, nyilatkozta Hajnal Tamás, a klub sportigazgatója. A szakember beszélt a játékoskeret átalakulásáról is.

Szalai Gábor leigazolása már régebben is téma volt, hiszen fontos, hogy minőségi magyar játékosokat is megszerezzünk. Tehetséges hátvéd, nagy potenciál van benne, bízunk abban, hogy nálunk tovább fejlődik, képességei alapján, hosszú távon is ott lehet a magyar válogatott keretében” – nyilatkozta Hajnal a Nemzeti Sportnak.

Saldanha megszerzése már a nyár elején felmerült, végül rendkívül kedvező feltételekkel sikerült megszerezni.

Hajnal annyit árult csak el, nem kellett négymillió eurót fizetni érte.

Elárulta, hogy azért akadnak játékosok, akik kikosarazzák a klubot, ilyen volt a végül Újpestre igazoló Horváth Krisztofer is.

„Elmondtuk, milyen lehetőséget tudunk adni neki, milyen konkurenciával kell megküzdenie a csapatba kerülésért. Ezt követően ő úgy döntött, nem a Ferencvárost választja, hanem olyan klubhoz megy, ahol több és biztosabb játéklehetőséghez jut. Ezzel nehéz mit kezdeni.”

De nem ő az egyetlen válogatott játékos, akit el tudott volna képzelni a Ferencvárosban.

Az elmúlt években nem volt olyan átigazolási időszak, hogy ne vettük volna fel Nagy Ádámmal a kapcsolatot, és ne próbáltuk volna meg hazahozni. A játékos minden egyes alkalommal megköszönte a megkeresést, majd elutasított bennünket, mondván, még nem szeretne hazatérni Magyarországra. Szerinte az NB I neki nem előrelépés.

Hajnal elmondta, még, hogy

  • Dejan Stankovic távozása váratlanul érte a klubot
  • Marquinhosért nagyszerű ajánlat futott be, a Szpartak Moszkva ötszörös fizetést kínált neki, ezzel nehéz volt mit kezdeni
  • a helyére az angolai válogatott szélsőt, Felício Milsont akarta megszerezni a klub a Maccabi Tel-Avívtól, de ő a Crvena zvezdát választotta.
Kapcsolódó
Helyzetekig eljutott, de gólt nem tudott szerezni a válogatott a bosnyákok ellen
A magyar labdarúgó-válogatott hazai pályán 0-0-s döntetlent játszott Bosznia-Hercegovinával a Nemzetek Ligája csoportkörének második fordulójában. Nikola Vasilj több nagy védést is bemutatott, az egyiket a 89. percben, Ádám Martin közeli fejesénél. Folytatás októberben, Hollandia ellen, szintén hazai pályán.
Olvasói sztorik