Magyar foci

Marco Rossi: Nem nyertünk, de nem leszegett fejjel jöttünk le a pályáról

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a németek ellen elveszített 5-0-s vereséget követően azt mondta, reagálnia kell a csapatának arra az eredményre, mert ha nem sikerül, azt jelenti, „mindenkinek el kell tűnnie a színről”. Az olasz szakember a bosnyákok elleni 0-0 után úgy fogalmazott, megtörtént a reakció csapata részéről.

„Erősebbek vagyunk, mint a múltkor. Legutóbb frusztrált voltam az eredmény miatt, és azt mondtam, mindenképpen reagálnunk kell. Reagáltunk is, megtörtént, és ez jó reakció volt sok szempontból, különösen abból, hogy megvolt bennünk a vágy.

Nem nyertünk, viszont nem leszegett fejjel jöttünk le a pályáról.

Nem mondhatom, hogy elégedett vagyok, úgy gondolom, megérdemeltük volna a győzelmet. Egyértelműen az ellenfél kapusa volt a legjobb, minden statisztika alátámasztja, hogy domináltunk. Amikor a csapatommal beszélek, ezt ki is fogom hangsúlyozni” – nyilatkozta az M4-nek a kapitány.

Rossi azzal folytatta, azzal mindenképpen elégedett, hogy sok párharcot megnyertek, és büszke a hozzáállásra, mert nem volt könnyű az ötgólos vereség után játszani.

„Azon nincs mit elemezni, bizonyos tekintetből nevetséges eredmény volt, de akkor is nehéz felállni egy ilyen vereség után, még úgy is, ha a németek ellen játszottunk. Mindig is mondtam a fiúknak, hogy magyarok vagyunk, más méltóságunk van a többiekkel szemben, elég megnézni a történelmet.

Nem emlékszem olyanra, hogy az elmúlt fél évben egyetlen meccsen 19-20 lehetőségünk lett volna. Nem született gól, de sok helyzet volt, számos területen sikeresek voltunk

– értékelt a kapitány.

A magyarok két kör után egy ponttal a 3. csoport negyedik helyén állnak. Folytatás októberben, Hollandia ellen, szintén hazai pályán.

Kapcsolódó
Szoboszlai Dominik: Az egész csapat lejött a földre
Megmutatta valódi énjét a magyar csapat a németországi ötgólos vereség után.
Olvasói sztorik