Magyar foci

Szoboszlai Dominik: Az egész csapat lejött a földre

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Szoboszlai Dominik azzal kezdte a Bosznia-Hercegovina elleni 0-0-s döntetlen értékelését, hogy a német meccsről nem akar már többet beszélni, majd azért visszautalt még a nyitófordulóra, amikor Németország 5-0-ra legyőzte Marco Rossi csapatát.

„Büszke vagyok a csapatra, hogy az ötgólos vereség után is meg tudtuk mutatni itthon a valódi énünket” – kezdte az értékelését az M4-nek a csapatkapitány, aki azzal folytatta, néha olyan érzésük volt, mintha hárman álltak volna a kapuban, utalva erre Nikola Vasilj bravúrjaira.

Ezután sorolta a pozitívumokat.

„Sokkal szervezettebbek voltunk, jobban figyeltünk a másikra, betartottuk a távolságokat, az utasításokat. Nem is tudok szomorú lenni. Persze az vagyok, mert csak egy pontot szereztünk, de elindultunk egy jó irányba, amit tartanunk kell, és akkor jön majd a szerencse is.

Lehet az az 5-0-s pofon jól jött, és kicsit, magamat is beleértve, az egész csapat lejött a földre, visszatértünk a valóságba, mert lehet a tizennégy nyeretlen meccs után kicsit elszálltunk

– mondta a Liverpool középpályása.

A magyar válogatott két fordulót követően csoportja utolsó helyén áll, mivel rosszabb a gólkülönbsége Bosznia-Hercegovinánál. Folytatás októberben, Hollandia ellen, szintén hazai pályán.

Kapcsolódó
Olvasói sztorik