Magyar foci

Rossi kihirdette a kezdőcsapatot, Dibusszal a kapuban áll fel a magyar válogatott

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette a bosnyákok elleni kezdőcsapatot. Változás a többi közt, hogy a kapuba ezúttal Dibusz Dénes kap bizonyítási lehetőséget Gulácsi Péter helyett. Íme, a kezdő:

Dibusz – Botka, Orbán, Dárdai M. – Bolla, Nikitscher, Schäfer, Nagy Zs. – Sallai, Szoboszlai – Varga B. 

Emlékezhetünk rá, hogy az Európa-bajnokság előtt sokáig kérdés volt, hogy a selejtezőt végigvédő Dibusz, vagy a sérülése után jó formában visszatérő Gulácsi lesz-e a kezdő, a kapitány végül a Lipcse kapusát választotta. Az előző NL-sorozatban egyébként megosztozott a két játékos a mérkőzéseken, Gulácsi négy, Dibusz két meccset kapott.

Nem csak a kapuban változtatott a kapitány. Kezdeni fog az előző meccsen csereként beállt Bolla Bendegúz, Nagy Zsolt és Nikitscher Tamás is (ő Németország ellen debütált), valamint Botka Endre is. Ezúttal csak a padon kapott helyet Gulácsi, Balogh Botond, Kerkez Milos, Nagy Ádám és Loic Nego.

Magyarország méretes pofonnal kezdte a Nemzetek Ligáját, ugyanis 5-0-ra kikapott Németországban szombat este. Bosznia-Hercegovina rajtja sem sikerült sokkal jobban, miután 5-2-es vereséget szenvedett Hollandiában.

Kapcsolódó
A bosnyák drukkerek már Budapest belvárosában hangolnak a mérkőzésre
A magyar ultratábor úgy vezette fel a meccset,évek óta először lehet arra számítani, hogy a vendégszektorban is komoly szurkolás lesz.
Olvasói sztorik