Magyar foci

A megállíthatatlan német válogatott varázsolt, új korszakot emleget a sajtó

BERND THISSEN / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Wirtz és Musiala játéka miatt a német szurkolók ismét szívesen járnak mérkőzésre
BERND THISSEN / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Wirtz és Musiala játéka miatt a német szurkolók ismét szívesen járnak mérkőzésre
A német napilapok egyöntetűen dicsérték a Julian Nagelsmann szövetségi kapitány által vezetett labdarúgó-válogatottjukat, amellyel kapcsolatban új korszakról írnak, miután az együttes szombat este 5-0-ra verte Düsseldorfban a magyarokat a Nemzetek Ligája A divíziójának első fordulójában.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung úgy fogalmazott a cikkében, az NL mostani kiírását csodálatosan kezdte a válogatott, amely a visszavonult Manuel Neuer, Toni Kroos, Ilkay Gündogan, valamint Thomas Müller hiányában is inspiráló teljesítményt nyújtott.

Támadásban megállíthatatlannak bizonyult a csapat, amely szombat este Düsseldorfban varázslatos teljesítménnyel győzte le Magyarországot 5-0-ra, az eredmény pedig a 2026-os világbajnokságig vezető hosszú út igazán jó kezdete

– írta a lap.

A Süddeutsche Zeitung „Öt gól a kétségek ellen” címmel közölt beszámolót a mérkőzésről, s szintén kiemelte, hogy a nyári Európa-bajnokság után távozott sztárok nélkül is fölényes sikert aratott a német válogatott a túlterhelt magyarok ellen. Hozzátette, a németek dolgát jelentősen megkönnyítette az ellenfele is.

A Bild Nagelsmann és játékosai dicsőítése mellett a magyarok szövetségi kapitányától, Marco Rossitól is idézett, cikkének címében úgy fogalmazott:

A magyarok edzője szétszedte játékosait.

A Die Welt azt írta, Németország varázsolt és fölényes győzelmet aratott a magyarok felett. A lap szerint az 5-0-s siker meglepő volt, a szerencsés hazai szurkolók pedig az öt gól mellett nagy iramú játékot is láthattak Düsseldorfban a kedvencektől, akik csodálatosan kezdték az NL mostani kiírását és remek hangulatot teremtettek a kedden sorra kerülő, hollandok elleni mérkőzésükhöz.

A Die Zeit szerint a német válogatott legalább olyan jól játszott, mint az Eb-n, sőt, talán még jobban. Az újság kiemelte, Florian Wirtz és Jamal Musiala játéka miatt a szurkolók újfent szívesen mennek ki a stadionokba, és bármennyire is azt gondolták, hogy a magyarok elleni NL-rajt szoros meccset hoz, a válogatott rácáfolt erre.

Az NL második fordulójában a németek Amszterdamban vendégeskednek kedden 20.45-kor, a magyar válogatott pedig ugyanebben az időpontban a bosnyákokat fogadja majd a Puskás Arénában.

(MTI)

Kapcsolódó
A Puskás Ferencet utolérő Nagy Ádám szerint ez a produkció elfogadhatatlan és szégyenteljes
A Spezia középpályása szerint léket kapott a hajó, de rajtuk múlik, hogyan tudják ezt befoltozni.
Olvasói sztorik